В Національному музеї в Пирогові потруїли собак

08 серпня 2018, 00:18
Власник сторінки
журналист
0
26

Собаки, що проживали у вольєрі на території пирогівського музею, були вигнані з вольєру та вбиті найжорстокішим способом.

Пробиваючи дно

В Національному музеї в Пирогові потруїли собак

Надзвичайна подія сталася минулого тижня на території Національного музею Народної архітектури та побуту України. Собаки, що проживали у вольєрі на території пирогівського музею, були вигнані з вольєру та вбиті найжорстокішим способом.

«Добрі» люди часто підкидують собачок та кішечок в музей.

Силами та коштами працівників-волонтерів ці тваринки лікуються, стерилізуються, прилаштовуються в добрі руки. Але, деякі з них, кому не пощастило з «усиновленням», залишаються під опікою тих самих волонтерів. Жодних коштів чи зусиль ні нинішнє, ні попередні керівництва музею для вирішення цієї проблеми не витрачали.

Але, очевидно, хтось із нинішнього керівництва спробував піти далі. Методи, як завжди, радикальні. Тільки нещодавно ми писали про суцільну вирубку масиву вільхи, яку вивезли в невідомому напрямку. В один з днів працівниця екскурсбюро, яка підгодовує тварин, виявила, що вольєри відкриті, а чотирилапих ніде нема. Тіло одного з них було виявлено неподалік, у кущах. Собака померла жахливою смертю: подейкують, що один з працівників вхідної групи, виконуючи розпорядження керівництва, дав тварині корм з голками. Хто не знає – смерть після цього повільна і болісна. Допомагав йому один з «наближених» орендарів.

Зі слів працівників, собак вбив контролер вхідної групи, у якого, вочевидь не все в порядку з психікою. Але, якщо все в порядку у в.о. генерального директора, то чому досі жодної реакції від адміністрації музею. Чи пані Повякель вирішила очолити гицлів?

Перед цим були лісоруби…

Чекаємо реакції правоохоронців та природозахисних організацій!-пише блог linado

Слово Закону.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання – штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

За задоволення статевої пристрасті з твариною – штраф від 3400 до 8500 грн. Тварину конфіскують.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин.

За півроку “царствування” на посаді в.о. Гендиректора Національного музею народної архітектури і побуту України, пані Повякель зуміла налаштувати проти себе колектив, організувала махінації з “лівими” квитками (а це сотні тисяч вкрадених у музею грошей!), завалила наукові дослідження, начудила з реставрацією, нахабно вирубала кілька ділянок заповідного лісу з деревами з Червоної книги, який, як підозрюють активісти, продала, під час дивних телезйомок спалили старовинну будівлю, ще один підпал…

Особа без необхідного музейного стажу, невідомо за що (можливо за хабар?) незаконно призначена особисто міністром культури Нищуком, керувати знаковим музеєм ВСІХ українців. Вірніше, складається враження, що та “керівниця” свідомо розвалює заклад, аби жадібні забудовники відрізали кілька гектарів, щоб розпочати злочинне будівництво у заповідній зоні…

Вимагаємо негайної відставки О.Повякель!

Врятуємо музей!

П. Островський.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.