Чи готова столиця приймати відпочиваючих на березі Дніпра?

22 травня 2018, 15:44
Власник сторінки
semenkorzh918@gmail.com
0
91
Чи готова столиця приймати відпочиваючих на березі Дніпра?

З настанням теплої погоди усі кияни мріють скоріше взяти відпустку і поїхати на відпочинок. Тип паче цього року зима затягнулась. Щоразу їздити на море не має можливості, тому добре тим, у кого поблизу є річки чи водойми – жителям столиці із цим пощастило.

На березі Дніпра можна чудово провести час : позасмагати та поплавати у річці. Члени громадської організації “Центр розвитку міста” вирішили дізнатись чи готові київські пляжі до сезону 2018.

Комунальники затримуються

Цієї весни аномальна спека тому травневі свята кияни провели поблизу Дніпра. Офіційно пляжі відкривають, коли температура води сягає 18 градусів. І хоч річка вже прогрілась, та працівники комунальних служб не встигли підготувати усі місця відпочинку до відкриття. До кінця травня обіцяють облаштувати 13 столичних пляжів, що на два більше ніж у минулому році. Нові називаються – «Веселка» (жилий масив Микільська Слобідка, Дніпровський район) та «Галерний» (вулиця Набережно – Корчуватська). Кожне місце відпочинку буде облаштоване належними роздягальнями, фонтанчиками з питною водою та туалетами. Обіцяють також спуск до води для людей з обмеженими фізичними можливостями. А також, обов’язково – медпункт та пляжний патруль.

 

Хочеш стати рятувальником – пройди тест

Цього року у Києві будуть справжні «рятувальники Малібу», адже столичних будуть навчати американські, а поки наші тренуються в закритому басейні. Тому відвідувачі можуть не переживати, адже на пляжах працюватимуть професіонали своєї справи, які зможуть надати належну медичну допомогу, бо курси проходять з «Червоним Хрестом». Минулого року вони врятували близько 120 людей. Усі працівники патруля мають гарні фізичні дані, проходять психологічні тести і знають, як вести себе у стресових ситуаціях. Якщо ви виявили бажання стати частиною рятувального загону, вам доведеться пройти тести. У 2018 році вони були важкими: треба було пропливти 50 метрів на швидкість, 250 метрів на витривалість і дві хвилини протриматися не торкаючись дна басейну. Цього сезону буде 25 рятувальних постів, по 2-3 людини на кожному, а також столичні пляжі мають 5 вишок «каліфорнійського зразка». Такі вишки облаштовані усім необхідним: спінальними дошками, аптечками, каяками, тюбами, серфами, гідроциклами та іншим.

 

«Блакитний прапор» - знак якості

Якщо ви побачили на патрульній вишці прапор блакитного кольору – не переймайтесь, рятувальники нічого не переплутали. І означають вони знак якості. Це європейська програма, яка була започаткована ще у 1985 році у Франці. Пляжі оцінюють за різними критеріями і вони мають відповідати стандартам чистоти та благоустрою, екології води, наданню послуг та безпеці. Програма спрямована на розвиток культури відпочиваючих та на туристичну привабливість. Такі сертифікати якості отримують пляжі Карибських островів, Африки, Нової Зеландії, Канади та Європи. Ще два роки тому в Україні «Блакитний прапор» отримали лише шість пляжів, а сьогодні ця кількість збільшується і вже у столиця подала на розгляд аж сім - «Пуща-Водиця», «Золотий», «Дитячий», «Молодіжний», «Венеція», «Веселка» та «Галерний».  Міжнародні експерти оцінюють якість води та узбережжя, тому комунальні служби постійно приділяють увагу цим критеріям – за останні три роки на пляжі завезли близько 10 тисяч тон піску, а протягом усього сезону спеціальна техніка прибиратиме дніпровське узбережжя.

Цієї весни з пляжів зникли МАФи і на їхньому місці тепер пішохідні доріжки та лавочки. Велику увагу у столиці приділяють і людям з інвалідністю, тому на пляжах буде окремий облаштований вхід у річку, а також є спеціальні крісла-амфібії, за допомогою яких зручно завести «особливу» людину у воду.

 

До сезону залишилось кілька днів, адже вже в третій декаді травня столичні пляжі офіційно прийматимуть відпочиваючих. Чи встигнуть працівники комунальних служб до початку сезону підготувати усі обіцяні пляжі? Чи всі вони пройдуть паспортизацію? І чи зможуть кияни з комфортом відпочити на березі Дніпра – на ці питання намагатимусь знайти відповіді. Про це читайте у наступному матеріалі, який вже згодом підготую.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.