Київ потерпає від шуму

14 червня 2016, 17:06
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
0
192

У столиці безпрецедентно зріс рівень шумового забруднення

Вимагаємо від столичної влади вжити комплекс заходів щодо боротьби із шумовим забрудненням у місті.

Найбільшими джерелами шуму в столиці є транспорт і діяльність промислових підприємств. При цьому, шумове забруднення довкілля у Києві постійно зростає.

Як відомо, шум негативно впливає на здоров’я людей. Він значно знижує як і імунітет, так і працездатність, оскільки викликає стан тривоги.


За висновками Всесвітньої організації охорони здоров’я, причиною близько 2 % усіх смертей стали захворювання, пов’язані із надмірним шумом. Йдеться, зокрема, про інфаркти та інсульти.

Кожен із нас має право на тишу. У Києві, на жаль, це право здебільшого грубо порушується.

У зв'язку з цим, ми публічно звертаємося до мера Києва Віталія Кличка з вимогою втрутитися у цю ситуацію та розпочати комплексну програму боротьби із шумовим забрудненням столиці.

Насамперед, необхідно створити шумову карту Києва.

Це дасть можливість порівняти фактичний рівень шуму з допустимими нормами, визначити найбільш небезпечні місця, а також спрогнозувати розвиток шумового забруднення.

По-друге, важливо розпочати роботу щодо винесення промислових підприємств за межі міста, а також здійснити звукоізоляцію таких об’єктів.

Невід’ємною частиною є встановлення шумозахисних екранів на автомагістралях столиці. Дієвим методом боротьби із шумом є комплексне озеленення. Так, густо насаджені дерева та кущі знижують рівень шуму в довкіллі.

Закликаємо киян приєднуватися до наших вимог щодо боротьби із шумом.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Київ,шум
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.