Перейменування вулиць у Києві відбулося на папері

17 березня 2016, 12:54
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
2
256

Вже як рік перейменовані вулиці у столиці продовжують жити по-старому — зі старими табличками.

Яскравим прикладом є столична вулиця Вознесенський узвіз, ініціатором повернення історичної назви якій я виступив. Тут де-не-де можна побачити оновлені таблички, а більшість будинків продовжують говорити жителям, що це — вулиця Смирнова-Ласточкіна. І таких вулиць - більше сотні.

Ця проблема немає фінансового підтексту, а лише суто організаційний. Жодна додаткова копійка з місцевого бюджету не йде на заміну табличок. Балансоутримувачі повинні здійснювати таку заміну у межах тих коштів, які вони і так одержують на свою поточну діяльність.

Але наші комунальні служби звикли працювати лише тоді, коли отримають на горіхи. Зверху ж не поспішають з цим.

Так, мер Києва, який нещодавно розпорядився перейменувати понад 79 вулиць, площ та провулків, у своєму документі не вказав чітких термінів для балансоутримувачів, не передбачив контролю за цим процесом.

На сьогодні у Києві перейменовано 146 вулиць із 159, що підпадають під перейменування. Залишається перейменувати 13 вулиць, 11 з яких перебувають на громадському обговоренні.

Слід зазначити, що у Києві налічується понад 2 тис. вулиць, тому в масштабах столиці це не значний відсоток для роботи.

Відсутність термінів, конкретної відповідальності та належної роз’яснювальної роботи породжують такий собі міський хаос: коли один бік вулиці ще з радянською назвою, а інший — з перейменованою.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Київ,столиця,декомунізація,Декоммунизация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.