Майдан 3, розповідь очевидця

23 лютого 2016, 12:03
Власник сторінки
sound980@yandex.ua
0
349
Віче на Майдані біля стели

Вчора я приїхав із так званого "Майдану 3". Що я там побачив, зараз детально розповім

Отже, нещодавно у ЗМІ почали активно публікувати інформацію про те, що у центрі Києва назріває новий Майдан. Організатором такого дійства стала новостворена організація "РПС" (Революційні праві сили). Але інформація, яка точилася у соціальних мережах, Інтернет-виданнях, одна одній протиречила. Одні видання пишуть про те, що це дійсно увірвався терпець людей і вони вийшли проти нової влади, інші ж, що це спланована акція Москви й організатори всього дійства - "вовки у овечій шкірі".       

Приїхав я у Київ 21 лютого. На Майдані, біля стели Незалежності побачив велику кількість людей. У той день ввечері там відбувалося віче, на якому представники висунули свої вимоги до влади, а це: відставка Уряду, Президента, звільнення усіх політв'язнів та інше.   

Поки я був вдома, спостерігав за тим, як у ЗМІ публікують інформацію про те, що там зібралися безхатченки та люди, які взагалі не знають для чого туди прийшли. Коли я туди приїхав, то картина була дещо іншою. Я побачив людей, які були на Майдані 2 роки тому, було не мало бійців різних батальйонів, зокрема, "Київська русь", "Айдар" та інші. Поки сидів з ними біля вогнища, то в ході їх спілкування між собою, було зрозуміло, що дійсно прийшли вони не просто так, а розчарування у новій владі змусило прийти туди й таким чином висловити своє невдоволення.  Звісно, як і під час революції Гідності, туди приходили безхатченки погрітися, а окремі ЗМІ, роль яких дескредетувати новий Майдан, фотографували їх обличчя спеціально для своїх видань. 

Стосовно лідерів нового Майдану багато сказати не можу, оскільки особисто з ними не спілкувався. Із них знаю лише двох, це Владислав Горанін (Горан) та Антон Мечеслав (Меч) із ними я знайомий особисто, оскільки 3 роки тому вони були лідери організації "Білий молот", а я засновником Ніжинського осередку. Меч також учасник бойових дій на Сході України, воював він у складі добровольчого батальйону ОУН. Але повернемось все ж до узагальнення. Керівництво РПС через мікрофон за час мого перебування там надавали людям дезінформацію. Наприклад: увечері на віче заявили, що о 3-тій годині ночі привезуть сцену, тому треба, щоб залишилися чоловіки і не дали знову її заблокувати правоохоронцям. Інший випадок - вночі заявили, що на Майдан із Львова виїхало 50 автобусів з активістами, під ранок мають бути у Києві. Вже під ранок почали ходити чутки, що має приїхати 15 і вони вже доїжджають. Але я їх так і не побачив там. 

Ніч довелося сидіти біля бочки із вогнищем, оскільки наметів була обмежена кількість. Як раз на ту ніч припадав холод та снігопад. Була також економія дров.

Мітингувальники ніби були проти провокацій. А людям, які підходили із запитаннями, що вони роблять, відповідали саркастично: "Сидимо, гріємось.", оскільки вважали таких людей засланими козачками, через що і почали деякі ЗМІ викладати інформацію про те, що вони не знають для чого туди прийшли. 

Якщо десь у ЗМІ була інформація про те, що той Майдан проплачений, то я скажу, що це не так. Люди дійсно прийшли туди не за гроші. Більша частина є ті, хто пройшов кривавий Майдан-2, деякі можливо просто скучили за революційними подіями, а Порошенко та Уряд своїми діями чи бездіянням дав таку нагоду зібратися. 

Коли я приїхав додому, то побачив в Інтернеті те, що на Майдані комунальні служби безперешкодно розчистили наметове містечко. І це для мене було здивуванням, адже ще дві години тому я із вуст мітингувальників чув про те, що вони ні за що звідти не підуть та не дадуть розігнати Майдан. А навколо нього їздили автобуси із бійцями Національної гвардії та паркувалися неподалік. 

Ось те, що я побачив на власні очі. Дякую за увагу!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: майдан,революція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.