Україна - країна патріотів. А ти патріот?

14 березня 2016, 19:39
Власник сторінки
sound980@yandex.ua
1
250
Україна - країна патріотів. А ти патріот?

Що таке патріотизм для сучасних україців?

Спостерігаючи за тим, наскільки в Україні побільшало так званих "патріотів", виникає питання -  а наскільки щирий їх патріотизм та на що готові вони заради Батьківщини?

Ще незадовго до початку подій на Майдані, у моєму місті, що знаходиться у Чернігівській області, порахувати патріотів можна було на пальцях однієї руки. Не було ніяких аватарок в соціальних мережах у вигляді Тризуба чи кольорів прапора України, лише одиниці могли опублікувати щось подібне. Людей, які займають активну громадську позицію - теж було дуже мало. 

Лише у 2013 році, коли розпочався Євромайдан, в Україні різко побільшало патріотів. Всі стали прикріплювати на рюкзаки та куртки жовто-сині стрічки, вигукувати "Слава Україні!" та подібне. В соціальних мережах з'явилося сотні нових патріотичних пабліків. А що ж було до Майдану? - у "ВКонтакте" найбільшою патріотичною групою була "МИ - ПАТРІОТИ УКРАЇНИ", де тоді об'єднувалися патріоти та націоналісти з усієї України, місце якої після початку революції зайняли такі, як "Українська революція", "Євромайдан" та інше. А людей із футболкою, на якій намальовано Тризуб чи щось подібне, я на вулиці майже не зустрічав.

Після завершення революції, в Україні стало стільки багато патріотів, що аж уявити важко. Відтепер для більшості тих українців, "істинних патріотів", котрі так переживали за події на Майдані, що аж від телевізору не відходили, прапор Української Повстанчої Армії, став прапором "Правого сектору". Коли громадянин України, бачить червоно-чорний прапор (навіть без Тризуба) говорить: "Оо, Правій Сєктар тут". Ті, хто бачить прапор, де жовтий колір зверху, а синій знизу - кричать: "Переверніте прапор!", адже вивчення історії України - це не для них. Який там прапор УПА, який Бандера, краще подивитись фільми про битви червоної армії у другій світовій війні, їх же більше та й на телеекранах частіше показують. 

А скільки тепер молодих людей, школярів, стали настільки любити Україну, що аж почали: робити жест "від серця до сонця", чим показують свою істинну "любов до України". Робити патріотичні тату та ставити характерні пости у мережі. І вчерговий раз на вечірній пиятиці, замість випити, як раніше "За нас!", тепер пьють "За Україну!". А скільки стало тих "пацріотів", які так мудро аналізують події на Сході України, провівши увесь час війни перед екранами телевізорів... А може патріотизм для них став модою? Але мода з часом змінюється, а тому й такий патріотизм із часом заміниться чимось іншим, що вже і спостерігається. 

Звісно, останні події в Україні прибавили немало і справжніх патріотів, не короткочасних і фейкових, а тих, що полягли під час революції чи війни, або, які зробили свій певний вклад у добробут України, ні, не тим, що кричали "Слава Україні! - Героям слава!", а певними вчинками. І дякуючи їм зараз Україна тримається. І дякуючи СПРАВЖНІМ, а не фейковим патріотам, Україна переможе як внутрішнього, так і зовнішнього ворога! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Патріотизм,війна,фейк,Патріот України,Євромайдан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.