Що варто знати, щоб долати кризові обставини

11 лютого 2016, 11:38
Власник сторінки
0
35

На сьогоднішній день деякі люди стикнулись з кризовою ситуацією. У житті бувають обставини, що порушують звичний плин життя, їх називають кризовими. Наприклад: масові заворушення; втрата близьких людей; вимушене переміщення на нове місце проживання; стихійні лиха; участь у бойових діях тощо.

 Тому людина може переживати:біль, плач, сум, скорботу; постійну тривогу, страх; раптову паніку;напругу та знервованість. Проте усі ці реакціі є нормальними і виникають у відповідь на травмівні події. Аби допомогти потребуючим та запобігти кризовому явища в подальшому існують певні поради, які варто взяти до уваги. Ось декілька з них: треба розуміти, що травма уже в минулому і твоє завдання – знайти надійне, безпечне теперішнє; відновити віру  у себе і використовувати свою активну роль у власному зціленні; проводити час із людьми, яким  ти довіряєш; виділяти час для відпочинку; виділяти час для хобі; підтримуй чи розвивай почуття гумору; якомога більше перебувати на свіжому повітрі. В деяких людей через стрес може погіршитись і фізичний стан, тому не треба забувати, про дихальні вправи, що сприяють розслабленню та заняття спортом, які можуть допомогти налагодити свій стан.
Більш того, наразі активно працюють центри для допомоги людям з кризовими ситуаціями, до яких можна звертатись за телефонами: 099-632-18-18, 093-609-30-03, 068-770-3-770, 044-288-33-48 з 11.00 до 19.00. Також Благодійний організація «Український Дім» за адресою: вул.Хрещатик, 2,  веде активну роботу по психолічній допомозі для внутрішньо переміщених осіб. Не треба соромитись або боятись отримати допомогу від інших людей, адже міцне, як фізичне, так і моральне здоров’я - важливіше

 Безкоштовна психологічна допомога надається в рамках реалізації ініціативи «Психологічні послуги для внутрішньо переміщених осіб з Криму та Східних регіонів України» за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Уряду Японії (в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні»).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.