Що робити зі столичним сміттям?

05 лютого 2016, 10:27
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
0
54
Що робити зі столичним сміттям?

У Києві потрібно невідкладно запроваджувати п’ятирівневу систему збору та утилізації побутових відходів.

Проблема збору і утилізації побутових відходів в Україні вже давно набула національного масштабу. Нових площ під сміттєзвалища не виділяють, їх просто немає.

Як наслідок, стихійні звалища повсюди: вздовж зелених смуг автодоріг, на околицях міст, сіл та містечок.

І, якщо ми вже зараз не розпочнемо вирішувати цю проблему, то така ситуація дуже швидко може створити небезпеку для здоров’я наших громадян.

Наведення порядку в сфері збору та утилізації побутових відходів повинно розпочатися зі столиці.

Фахівці Інституту реформ та розвитку Києва пропонують:

1) розробити та впровадити у столиці комплексну систему роздільного збору та утилізації побутових відходів на базі найкращого європейського досвіду, наприклад, французької п’ятирівневої системи;

2) на сайті Київради/КМДА розмістити схему руху відходів, вказати вартість виконання кожної технологічної операції з тим, щоб кияни бачили скільки їм коштує міська система збору та утилізації побутових відходів та яким чином формується тариф на вивезення побутових відходів;

3) запровадити систему стимулів впровадження роздільного методу збору побутових відходів та провести інформаційну кампанію для кращої обізнаності киян щодо вирішення проблеми ефективного поводження із побутовими відходами;

4) досягти повної утилізації побутових відходів;

5) розробити та розпочати міську програму рекультивації нині діючих міських звалищ.

З цією метою при КМДА необхідно створити робочу групу з числа депутатів Київради, посадовців профільного департаменту та незалежних експертів, які напрацюють план чітких кроків у цьому напрямі.

Крім того, необхідно посилювати відповідальність керівників райдержадміністрацій за неналежний санітарний стан територій, закріплених за ними.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.