Вибори до районних рад в Києві не планували. Чому?

28 січня 2016, 23:22
Власник сторінки
общественный журналист, историк, исследователь российско-украинских отношений
0
69

Роблю офіційну заяву з приводу несанкціонованого рішення суду щодо скасування місцевих виборів до районних рад міста Києва. Давайте по порядку:

Відповідно до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", передбачено, що голова районної держадміністрації має призначатися Президентом України, спеціальним Указом. 

Таким чином, президент має свою квоту на районах - себто є "невеличкою", я би сказав «карманом»  узурпації влади в  столиці. Цей Закон передбачає, що в разі утворення районних рад, які ліквідував ще Янукович, президент має призначати ту людину, яка була обрана кворумом районної ради на посаду, одночасно, і Голови держрайадміністрації.

Повноваження Київради у такому разі скорочуються, а районним радам мають передати вплив на міський бюджет, управління комунальними підприємствами, забудовою, роботами освітніх і оздоровлю вальних закладів тощо. 

Такого втрачати Кличко не хоче, адже, будучи напряму маріонеткою Банкової посилює реальний вплив народу в межі територіальної громади району на самоврядування.

Уряд, посилюючи свої позиції, віддає фактично свої функції, які він мав на місця «невідомим людям».
З огляду на те, що в Україні сьогодні така непроста політична ситуація. Останнє слово має бути за Київрадою, а його забрали. Може вступиться парламент – хоча ні, лобі Порошенка-Яценюка достатньо велике.

Так, подала апеляцію ЦВК. Але почекайте, яка така ЦВК – вона ж не легітимна, у Центрвиборчкому закінчилися повноваження вже півтора роки тому, а його досі не замінять. Тому, переконаний – що це фікція, бо сам Охендовський, вибачте давно вже зажирався. 

Я сумніваюся, що таким чином він хоч що доб’ється, бо навіть і не намагається: ходячи перед цими політичними і продажними шльондрами,  молячи не забирати корито, він нічого не доб’ється. 

Чому? – Тому що сам, власноручно, затягував вибори і саботував їх – не надавши у відповідний термін згідно Закону України «Про місцеві вибори» календарного плану і відповідних до нього постанов. Такі дії, слід розцінювати як зрив виборів і протиправність волевиявленню громадян України.

На мою думку, як члена Голосіївської районної у місті Києві виборчої комісії з виборів київського міського голови та київської міської ради 2015 року (чинного) – це посягання на демократичні цінності в Україні. 

За такі рішення має відповідати перед найсуворішим законом особисто президент Порошенко, прем’єр Яценюк і мер Кличко. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Яценюк,суд,Порошенко,владимир кличко,апеляція,Київ,ЦВК,вибори,демократія,новини,Охендовский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.