Удвічі скоротити кількість депутатів Київради

14 січня 2016, 11:47
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
0
43
Удвічі скоротити кількість депутатів Київради

Відповідна пропозиція викладена у петиції до Київради.

Чим менше депутатів у Київраді, тим кращий контроль за ними, тим ефективніша робота!

Світова практика цьому підтвердження. Так, у 8-мільйонному Лондоні лише 25 депутатів, у 23-мільйонному Нью-Йорку – 51 депутат, а в схожому за чисельністю з Києвом і одному з найкомфортніших для життя міст світу канадському Ванкувері взагалі лише 10 депутатів.

У розпал економічної кризи та фактичної війни утримувати забезпечення діяльності 120 депутатів Київради справжня розкіш. На ці потреби з місцевого бюджету щорічно витрачається півсотні мільйонів гривень.

Водночас велику кількість депутатів ради обслуговує чисельний апарат виконавчого органу ради, що є додатковим суттєвим навантаженням на бюджет.

При цьому, як показує досвід, більшість депутатів стають завзятими прогульниками та не сумлінно виконують свої функції.

Ще один дуже вагомий аргумент на користь скорочення кількості депутатів Київради – 23 липня 2015 року на сесії Київської міської ради було прийнято рішення «Про утворення в місті Києві районні у місті Києві ради», на підставі якого, 27 березня 2016 року мають відбутися перші вибори до районних у місті Києві рад.

Відтак, кількість депутатів у кожній районній раді сягатиме від 46 до 50 осіб. Виникає доволі логічне питання навіщо киянам ще й 120 представників у місцевій раді?

Ми наполягаємо на оптимізації роботи Київської міської ради, підвищенні її ефективності та оперативності, скороченні кількості депутатів Київради та витрат на організацію їх діяльності.

У зв’язку з цим вимагаємо у Київради направити колективне звернення до Верховної ради з пропозицією внесення змін до Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 № 595-VIII шляхом зменшення загального складу депутатів Київської міської ради до 60.

Прийняття цих змін продемонструє громаді Києва відповідальність перед виборцями, сприятиме зменшенню видатків місцевого бюджету та закладе підґрунтя для більш ефективного виконання своїх функцій депутатами Київської міської ради нового скликання, підвищення оперативності та якості їх роботи, а також в цілому Київради.

Підтримати петицію можна за посиланням https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=1291
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: столиця,депутати,Київрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.