Гармонія в суспільстві України: хто і що для цього робить?

08 грудня 2015, 12:34
Власник сторінки
0
109
Гармонія в суспільстві України: хто і що для цього робить?

2 грудня 2012 року була проведена прес-конференція в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім»

, на якій обговорювалась тема «Психологія та життя. Хто в Україні займається гармонізацією суспільства в умовах сьогодення?»

           Кризова ситуація, яка склалася в Україні впродовж останніх років викликає у людей відчуття розпачу і самотності. Від психологічних проблем страждають військовослужбовці, які повернулися з передової, внутрішньо переміщенні особи, які втратили житло та стабільність, сім’ї, які втратили близьких. Тому створення здорового психологічного клімату стає загально-суспільною метою. Ось що з цього приводу говорить Стельмащук Юрій Іванович: «Тема, яка висунута на даній прес-конференції є надзвичайно важливою для сьогодення, адже наше суспільство потребує підтримки. Кожна людина своєю допомогою робить величезний внесок для повернення рівноваги в суспільство, що в результаті веде до внормування рівня стабільності. В світі є багато країн, які пережили подібну ситуацію, яка трапилась в Україні, але вони змогли побороти наслідки воєнних операцій. Саме тому на досвіді інших країн ми зможемо змінити свою».
           Вдалим прикладом людини, яка пройшла через такі випробування є Хусам Яманні. Він був вимушено переміщений із Сирії в 2012 році.
«Переселенці-це велика криза для країни в цілому. Ці люди потребують допомоги, оскільки вони втратили все, що мали. Ми повинні простягнути їм руку допомоги, тільки тоді настрій в суспільстві стане покращуватись»,- радить пан Хусам.
            Проведений захід має неабияку суспільну-значущість для громадян України, адже на ньому були підняті важливі питання, які цікавлять багатьох українців. Наприклад: «Чи надається учасникам АТО фінансова та моральна допомога?», «Скільки грошей виділено для цього в бюджеті?», «Чи дійсно допомога військовим та переселенцям в основному сконцентрована в руках волонтерів?» На всі ці питання відповів Голова громадської ради Кабанченко Григорій Володимирович. Він наголосив на тому, що в бюджет закладені понад 60млн. гривень для реабілітації учасників АТО, але вони майже не використані. Також Григорій Володимирович повідомив, що більша частина допомоги поступає від волонтерів або таких самих постраждалих.
            Більш того, на прес-конференції були присутні Голова правління «Медичної служби штабу національного спротиву Євромайдану» - Шалойко Н.В., кандидат психологічних наук Живоглядов Ю.О. та директор медичної компанії «Into-Sana» - Ющенко О.О., які наголосили на тому, що головним в наш час залишається єдність між людьми, а найважливішим завданням – бути разом з тими, хто цього потребує.

             Організатор заходу, Благодійна організація "Благодійний фонд Український Дім». При підтримці «Ukraine Crisis media center», Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім».
            В ці складні роки реабілітації весь народ нашої країни повинен докласти максимум зусиль аби повернути втрачений настрій суспільства. Треба починати з себе, бо навіть крихітна краплина підтримки стане вагомим внеском у стабілізацію духовного стану на шляху до миру та спокою нашого народу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.