У Києві виставили на продаж квартири у ЖК, що будується виключно для бійців АТО

30 листопада 2015, 14:48
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
1
268
У Києві виставили на продаж квартири у ЖК, що будується виключно для бійців АТО

Квартири, що мали би отримати правоохоронці-учасники АТО у Святошинському районі столиці, пропонуються у вільному продажі.

20 листопада 2014 року Київська міська рада передала земельну ділянку (0,49 га) із комунальної власності у постійне користування ГУ МВС у місті Києві для будівництва цього комплексу.

Основним аргументом доповідача цього питання було те, що всі квартири стовідсотково будуть передані працівникам міліції, і насамперед, учасникам АТО, і що у матеріалах справи є відповідний гарантійний лист ГУМВС у м. Києві.

На що я вимагав чітко прописати у рішенні пункт, що передбачатиме зобов’язання - 100 %-ву передачу збудованого житла міліціонерам – учасникам АТО. Адже гарантійний лист протягом року може або загубитися, або по факту спливе зовсім інша пропорція. Однак більшість депутатів не прислухалися – повірили на слово про існування даного гарантійного листа.

Що ми маємо тепер? Пройшов рік з моменту цього землевідведення - гарантійний лист дійсно "загубився". Бачимо, що будівництво йде повним ходом і поряд знаходиться відділ продажу. Тобто ті квартири, які мали би отримати наші захисники, зараз продаються.

Як інформує сайт житлового комплексу – купити квартиру можна на всіх поверхах за ціною від 1,5 до 2 млн грн.

Отже, окремі депутати просто ввели в оману більшість Київради, мера Києва та всіх киян.

Найгірше те, що стару звичну схему використовують, прикриваючись учасниками АТО. Ми знаємо, що у такий спосіб сотні гектарів землі передавалися різним відомствам та міністерствам під будівництво відомчих квартир. Зазвичай кілька квартир може комусь і передають, а звичайні працівники роками стоять у черзі і нічого не отримують. Водночас прибутки осідають у кишенях чиновників-корупціонерів у погонах.

Така ситуація є неприйнятною. Вимагаю від столичної влади та правоохоронних органів детально розібратися у цій ситуації та вжити відповідних заходів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.