З початку року Київ недоотримав щонайменше 20 млн грн надходжень за паркування

12 жовтня 2015, 14:31
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
0
35

Анонсована рік тому мером Києва боротьба з «сірими» парковками зазнала фіаско. Гучні заяви столичної влади з цього приводу на фоні конкретних цифр виявилися черговим пшиком.

Так, за 9 місяців цього року столичний бюджет отримав лише 16,8 млн грн надходжень за паркування. Це навіть менше, ніж за аналогічний період минулого року – 18,8 млн грн.

Більше того, сьогоднішні цифри далекі від планів столичних чиновників. Влада офіційно задекларувала свої очікування за цей період на рівні – 28 млн грн.

Якщо ж орієнтуватися не на планові цифри, а на публічні заяви столичних чиновників, то ще минулого року влада розгорнула "піар-кампанію" з обіцянкою збільшити надходження до міського бюджету на 2 млн грн щомісяця протягом року. Тобто «реальними справами» на сьогодні до бюджету Києва мало би надійти щонайменше 36 млн грн!

Втім, ані публічні, ані офіційні плани реалізовані не були і єдиним реальним наслідком боротьби з нелегальними парковками стало скорочення надходжень до бюджету.

Тож у чиїх кишенях залягли 20 млн грн «чорної» готівки?

Вимагаю від столичної влади публічно прозвітувати, давши відповіді на запитання:
- скільки нелегальних автостоянок на сьогодні узаконили свою діяльність, уклавши відповідні угоди?
- скільки незаконних автостоянок ліквідовано, а їх землю передано добросовісним підприємцям?
- скільки у Києві за рік встановлено нових паркоматів?
- які конкретні заходи були вжиті протягом року з метою контролю за прозорістю у цій сфері?
- чому провалено цей важливий напрям роботи, хто понесе відповідальність за неефективність роботи столичної влади, що призвела до мільйонних втрат для міського бюджету?

Ці відповіді потрібні, насамперед, киянам, які довірили управління містом конкретним особам. Якщо ж службовці КМДА не можуть належним чином виконувати свої обов’язки, чи мають вони право продовжувати роботу на зайнятих посадах?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: бюджет,Киев,Киевсовет,Радикальна партія,Київ,парковки,столиця,Київрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.