У День вшанування Героїв Небесної Сотні Оболонський район запланував свято

18 лютого 2015, 11:41
Власник сторінки
журналіст
1
154

...святкувати треба, як мінімум, на тиждень пізніше

У День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні – 22 лютого – коли у Києві відбудеться поминальна хода за загиблими, в Оболонському районі заплановані святкування 40-річчя заснування району.

 

Рівно рік тому - з 18 по 22 лютого - була розстріляна Небесна Сотня. З оболонців першим – 18 лютого загинув Сергій Шаповал. У ці дні з 18 по 22 лютого проводиться всеукраїнська панахида, а 22 – поминальна хода. Дивовижно, але саме 22 лютого в моєму рідному Оболонському районі вирішили влаштувати святкування на честь 40-річчя району, хоча це й не є офіційною датою створення району.

 

Оболонський район як територіальну одиницю, було утворено 3 березня 1975 року і названо на честь столиці Білорусі — Мінським.

 

Таким чином, навіть виходячи із цього, святкувати треба, як мінімум, на тиждень пізніше.

 

Тож я (як народний депутат, що представляв Оболонь) та Микола Тихонов (як постатмайданівський голова Оболонської РДА) звернулися до мера Києва Віталія Кличка з проханням звернути увагу на заплановане святкування 40-річчя Оболонського району, яке співпадає із Днем вшанування пам’яті Небесної Сотні,  і скасувати його або перенести на інший час.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.