Ситуація в Бортничах показала, що нехтувати проблемою якості води – не допустимо

13 січня 2015, 11:39
Власник сторінки
журналіст
0
129

Як відомо, майже півсотні людей зі столичного мікрорайону Бортничі потрапили цієї ночі в лікарні з отруєнням. П'ятнадцять з них - діти. Ймовірно, кияни стали жертвами води з водопроводу.

Саме тому, я звернувся до мера Києва Віталія Кличка із проханням надати доручення ТЕРМІНОВО створити комісію чи робочу групу, яка вивчила б питання будівництва 10-мільйонного качатника на берегах річки Десна та запобігання небезпеці забруднення вод річки, яка є джерелом питної води для Києва, та Київської і Чернігівської областей, зокрема. А також, в рамках зазначеної комісії/робочої групи пропоную розглянути проблеми, загрози забруднення та шляхи покращення якості питної води міста Києва.

 

Питна вода, про що я неодноразово наголошував у зверненнях до мера – одна з ключових проблем безпеки життя людини. Отрута з водою приходить непомітно, а враховуючи те, що людина на 3/4 складається із води, то легко уявити, які це має наслідки для організму людини. Отруєння людей – хороше нагадування владі про те, що саме ця тема має розглядатися, як одна із найактуальніших.

 

Розумію, що у міста сьогодні немає достатньої кількості ресурсів, але нагадав, що у світі чимало фондів та інвесторів, які готові вкладати кошти саме в очищення води. Стосовно тієї ж Бортницької станції аерації - місто неодноразово втрачало гроші через недолугість менеджменту.

 

Як повідомлялося, до мене як народного депутата України звернулись жителі міста Остер, а також сіл Євминка, Поліське, Беремицьке, Крехаїв, Літочки, Літки та Булахов Київської та Чернігівської області з проханням втрутитися і розслідувати обставини видачі дозволів на будівництво 10-мільйонного качатника на берегах річки Десна в Козелецькому районі.

 

Я вже звертався до мера Києва з проханням ініціювати проведення круглого столу за участі екологів, активістів та представників регіонів та областей, в межах яких протікає річка Десна, із залученням профільного управління та комісії Київради, для обговорення питання будівництва 10-мільйонного качатника та небезпеки забруднення річки внаслідок роботи підприємства. Проте, КМДА досі не ініціювала його проведення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.