Навколо озера Йорданське планують облаштувати парк. Шукають інвестора

29 жовтня 2014, 10:15
Власник сторінки
журналіст
0
92

Київська влада шукає джерела фінансування та інвестора для створення паркової зони навколо озера Йорданське в Оболонському районі.

Таку відповідь отримав від КМДА на своє звернення стосовно благоустрою навколо озера Йорданське.

 

Оболонська районна в м. Києві державна адміністрація спільно з фахівцями структурних підрозділів виконавчого органу Київради (КМДА) обговорює із потенційними інвесторами питання їх залучення до робіт з благоустрою з метою створення паркової зони для відпочинку мешканців.

 

Коли якісь роботи проходять за фінансування держави чи міста, то є небезпека, що гроші будуть розкрадені. Але коли фінансування об’єкту здійснюється за рахунок інвесторів, то  з’являється інша небезпека -  інвестору можуть дати можливість побудувати те, чого не треба киянам. Підставу думати, що адміністрація може піти на поводу в інвестора дає сама ж відповідь від КМДА.

 

З відповіді: «Після визначення джерел фінансування та інвестора буде оприлюднений проект з реконструкції та благоустрою паркової зони».

 

Якщо це перекласти на зрозумілу і доступну мову, це мало б означати: «Коли ми знайдемо інвестора і вмалюємо у проект все, що йому заманеться, тоді проект набуде остаточного вигляду і ми зможемо його показати. А поки у нас ще немає проекту, бо ми не знаємо чого забажає інвестор.

 

У даному випадку важливо те, чого хоче громада, а не те, що хоче інвестор. А тому виконувати забаганки інвестора – остання справа.

 

Тому я звернувся до В. Кличка із проханням обнародувати проект облаштування парку навколо озера Йорданське ще до того, як знайдуться інвестори, оскільки потім змінити щось у проекті буде пізно. Оболонці повинні побачити проект і внести в нього зміни, а не інвестор. Адже Київ існує для киян, а не для забудовників. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.