Хапуги з КМДА арештували «Вело Ферму» і вимагають з неї «данину»

15 серпня 2014, 17:14
Власник сторінки
журналіст
0
199

КП «Київблагоустрій» арештував контейнер «Вело Ферми» та вимагає сплатити штраф у сумі близько 5000 грн. за демонтаж контейнера та пеню за перебування контейнеру на штраф-майданчику.

7 серпня під час звільнення вул. Хрещатик від палаток та барикад організатори «Вело Ферми» переконали протестувальників дозволити комунальним службам перевезти контейнер вглиб Майдану, уникнувши конфлікту. Було досягнуто домовленості, що «Вело Ферма» знайде собі нове місце дислокації, щоб і надалі продовжувати приносити користь киянам.

 

Новим місцем дислокації «Вело Ферми» мав стати  Маріїнський парк, щоб було узгоджено організаторами «Вело Ферми» із керівництвом Маріїнського парку. Однак 11 серпня, попри досягнуті домовленості, контейнер без попередження забрали на штраф-майданчик і вимагають сплатити штраф та пеню.

 

5000 грн. – це не така й велика сума, як на нинішній час, проте – це непосильна сума для соціального проекту.

 

У зв’язку із вищезазначеним звернувся до мера В.Кличка  з проханням безоплатно повернути контейнер «Вело Ферми» його власникам зі штраф-майданчика КП «Київблагоустрій». А також надати доручення відповідним підрозділам, надати дозвіл на продовження діяльності «Вело Ферми» на території Маріїнського парку у Києві.

 

Невже служби хочуть нажитися на Майдані?! Там , де багато людей, там і повинні реалізовуватися соціальні проекти, що і робили хлопці із «Вело Ферми». Вони збирали у людей старі зіпсовані велосипеди, ремонтували їх чи розбирали на запчастини, створюючи нові велосипеди. І давали можливість безкоштовно їздити на них. Як на мене, такі ініціативи місто повинно навпаки підтримувати, а не обкладати безпідставною даниною. Сподіваюся, В.Кличко розбереться із цією ситуацію і дасть наганяй хапугам КМДА.


Довідково: Від 7 червня 2014 року волонтери проекту «Вело Ферма» безоплатно відремонтували та налаштували більш ніж півтисячі велосипедів для киян та гостей міста. Близько трьох сотень людей скористалися безкоштовним прокатом велосипедів, зібраних із уживаних запчастин. Велика кількість громадян перейнялася питанням відновлювальної енергетики, завдяки практичній просвітницькій діяльності «Вело Ферми» (автономне живлення від сонячних батарей). Впродовж майже трьох місяців «Вело Ферма» була інформаційним майданчиком для багатьох суспільних ініціатив («Асоціації Велосипедистів Києва», «Бібліотеки Майдану», «Велосипедом на Роботу»). Ввечері на території «Вело Ферми» тривали перегляди документальних фільмів на велосипедну тематику.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.