Поясніть, що відбувається?

27 травня 2011, 16:30
Власник сторінки
журналіст
0
1482

Не знаю, як це назвати, але щось відбувається. Щоб описати один день з життя рідної країни, варто лише переглянути інформаційну стрічку. Будь-якої агенції. Скажімо - УНІАН.

                        Навіть не довелось особливо щось обирати, повідомлення ідуть майже в хронологічному порядку. Ось заголовки й короткі пояснення подій з моїми коментарями:

·        Сьогодні у Києві, у день останнього дзвоника сталася масова бійка за участю близько 20 школярів. Коментар: а як себе мають поводити підлітки, якщо вони з екранів телевізорів регулярно спостерігають, як здоровенні пузаті дядьки, які стали мільйонерами завдяки мандатам народних депутатів, гамселять один-одного стільцями по голові?

·        Литвин: краще вмерти під прапором, ніж під парканом. Спікер ВР зауважив, що закон про червоні прапори не потрібно використовувати для нагнітання “чергових пристрастей”. Коментар: Замість вирішення економічних проблем, людей знову нацькували один на одного.  Гасло фашистів «розділяй і пануй» працює й в сучасній Україні.

·        Фермер сидить під РДА на вантажівці з бензином і погрожує самоспаленням. За словами фермера, чиновники вирішила віддати 188,4 га ріллі іншому орендареві виключно через те, що той є депутатом Черкаської облради від Партії регіонів. Коментар: Ви, часом, не знаєте, чому колишня житниця Європи Україна, купує картоплю у поляків, м`ясо в Аргентині, гречку - в Китаї, решту овочів – у Нідерландах? Відповідь – дивись вище, в історії про фермера.

·        Міністр оборони Єжель придумав відправляти в гарячі точки не лише вояків, а й бізнесменів. Українські бізнесмени мають працювати у гарячих точках планети разом з українськими миротворцями. Коментар: Все логічно. Якщо в рідній країні робити бізнес неможливо, нехай їдуть в «гарячі точки». Зброя, наркотики й проституція приносять гарні прибутки.

·        Підполковник міліції на пенсії вбив родину і себе. Колишній працівник МВС, який вчора розстріляв у Донецьку родичів (дружину, онуку, чоловіка доньки і поранив доньку) і наклав на себе руки, у своїй передсмертній записці написав, що «збожеволів від цього життя». Коментар: А чого ви хочете, якщо вбивство та катування людей у відділках міліції – буденна справа?

·        Луганська обласна рада надала російській мові статус регіональної на території області. Коментар: Не впевнений, що це поліпшить економічне становище громадян області. Навряд, що від цього гарячу воду і просто воду даватимуть частіше, а хліб стане дешевшим. Але, якщо економікою займатись нема кому, варто знову повернутись до питання про мови. Та й після закриття українських шкіл, рішення цілком очікуване.

·        У СІЗО немає жодних документів на утримання Луценка під вартою. Але всупереч його конституційного права на особисту свободу та недоторканність, його продовжують утримувати під вартою». Коментар: А що, Луценко, який лише проголошував, але не виконав (разом із всією «помаранчевою» командою) гасло «Бандитам тюрми», сподівався, що й далі цілуватиметься з ними у всіх на очах?

·        У Сумській області співробітники правоохоронних органів затримали іноземця, який убив 20-річну дівчину. За висновком судово-медичної експертизи, її смерть наступила в результаті задушення. Коментар: іноземцям не звикати ґвалтувати, вбивати й продавати в сексуальне рабство наших дівчат.

·        Співробітники СБУ затримали «на гарячому» суддю одного із районних судів столиці. Суддя через посередника вимагав та отримав хабар за прийняття процесуальних рішень у цивільній справі на користь однієї зі сторін. Коментар: навіть коментувати не потрібно. Одна з функцій держави – чинити правосуддя й забезпечувати справедливість, померла разом з багатьма іншими функціями.

·        Прокуратура міста Донецька винесла дві протилежні ухвали про законність ліквідації загальноосвітньої україномовної школи №111, видавши відповідні відповіді на запити народного депутата України Арсенія ЯЦЕНЮКА і на запити батьків учнів. Коментар: Або ліва рука не знає, що робить права, або всіх вважають «лохами», які не здатні співставляти факти. Особливої пікантності додає сам факт згортання освіти та закриття шкіл. Яке навчання?! Марш в шахти працювати!

Цей парад ідіотизму і божевілля особливо навіть підбирати не довелось. Це звичайний «інформаційний фон» нинішньої України. Можете пересвідчитись у цьому, лише читаючи заголовки інформаційних агенцій. В країні панує шизофренія. Я цілком розумію людей, які хочуть виїхати за кордон. Прохання до тих, хто виїжджатиме останнім, вимкнути світло. Чи ще не пізно поборотись?

 

            

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.