"Зелено-білі" проти насилля

18 грудня 2011, 22:01
Власник сторінки
журналістка
0
1503

Футболісти львівського клубу Карпати долучились до громадського руху проти насильства у сім’ї у своєрідний спосіб: спортсмени знялись для календаря, де переконують, що в житті немає місця насильству

Що несе в Україну Євро 2012, окрім покращення інфраструктури, туристів, нових інвестицій? Як не дивно – збільшення кількості випадків домашнього насильства.  Згідно зі статистикою, насильство у сім’ях вболівальників зростає після перегляду невдалих матчів, коли свою агресію чоловіки вимітають на родині.

 Саме тому український уряд спільно з міжнародними організаціями проводить низьку інформаційних заходів, присвячених боротьбі з насильством. В одному з них взяли участь футболісти «Карпат». Тема календаря  надзвичайно актуальна сьогодні, і залишатиметься такою ще й до наступного літа. Спортсмени закликають футбольних вболівальників змінити своє ставлення до рідних, позбутись агресії, залишати усі негативні емоції лише на трибунах стадіону чи ж біля телевізора під час матчу.

 На сторінках календаря спортсмени розповідають, як вони долають агресію на футбольному полі. «Люди приходять на стадіон заради гри, а не заради споглядання з’ясовування стосунків між гравцями. Якщо агресія і виникає, то вона додає сили і драйву саме грі, а не скеровується у бік противників», стверджують спортсмени. «Після гри я відчуваю підйом та азарт, вся агресія залишається на полі, – говорить Ігор Худоб’як, капітан команди ФК «Карпати», адже вагома перемога – коли вона здобута в чесній грі. Теж саме можна сказати і про життя». 

 Нагадаю, що в кінця жовтня цього року в Україні стартувала інформаційна кампанія «Червона картка» в рамках Національного соціального проекту до Євро-2012 «Давай разом!», яка має на меті звернути увагу на головні проблеми молоді: нетолерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей, протидія насильству, сексуальна експлуатація, питання  гендерної нерівності. ЄВРО-2012 стане своєрідною перевіркою для України на цивілізованість і європейськість, адже важливими будуть не лише об’єкти футбольної та комунальної інфраструктури, але й  цінності, які сповідують люди, що тут живуть.

 Як отримати календар? Його наклад – 5000 примірників, які безкоштовно поширюватимуть серед уболівальників. Також є онлайн-версія календаря на офіційному сайті клубу http://fckarpaty.lviv.ua/ua/calendar,  де всі бажаючі можуть її скачати. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.