Дубинкою по голові замість хороших емоцій

14 жовтня 2024, 11:54
Власник сторінки
Офіцер у відставці
0
Дубинкою по голові замість хороших емоцій

Ніхто не проти наведення ладу в такому необхідному нам питанні мобілізації

Під час війни так рідко людям можна отримати хороші емоції. Не тільки воїнам на передовій, а й більшості громадян всієї країни. Хоча необхідний нам оптимізм штовхає нас шукати добрі моменти у повсякденному сірому житті.

Ситуація: люди прийшли на концерт улюблених артистів за цими добрими емоціями. А їх, наприклад, стали лупити кийками. Чи документи перевірятимуть, вишукуючи порушників Закону. Питання: які будуть емоції? Чи будуть вони добрими? Я не говорю про шкоду культурі або закривання очей на ухилянтів та інших. Я лише про наступні емоції. Ось проти кого буде спрямовано негатив?

Важко сподіватися, що всі все зрозуміють. Швидше за все, негатив піде у русло образи на дії держави. Хотів чоловік отримати віддушину в сьогоднішніх сірих буднях, а отримав палицею по голові.

А взагалі хтось може зрозуміти в керівних органах, що навмисне знищення добрих емоцій під час війни шкодить самій державі?

Зрозуміло, що є ТЦК, які мають плани з мобілізації. Які вони здебільшого провалюють. І не через те, що на концертах майбутніх бійців мало наловили. Прекрасно відома вся таємниця питання. Як не чіпають численну касту всяких «синків», як осторонь залишаються всі, хто відкупився різними способами. Як у містах та селах дезертири вже об'єднуються у неформальні групи. Як продовжують військовозобов’язані незаконно тікати за кордон. Але ж ні, треба на концерті демонстративно показати свою «хорошу» роботу.

В абсолютно гнилій системі державного управління, як спадщині від радянської системи, важко навести лад підкрутивши гвинтики та змінивши детальки. Потрібний абсолютно новий механізм. Як чекати змін у роботі всіх цих МСЕК, ТЦК, як і в багатьох інших органах державного механізму, якщо там існує старий стійкий порядок корупційних вертикалей? Ну зловлять чергового начальника або голову, що зарвався або закрався. Поставлять іншого. Через тиждень чи через місяць буде такий самий як попередник. Стара система зробить свою справу. Іншу державу нам тільки належить побудувати після війни.

Хто ж проти наведення ладу в такому необхідному нам питанні мобілізації? Але троє людей, яких зловлять на концерті і не факт, що мобілізують, зовсім не варті зіпсованого враження тисяч громадян, які під час війни хотіли отримати добрі емоції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.