Підлітків на фронт, у школах – військовий режим!

13 травня 2024, 15:22
Власник сторінки
0
44
Підлітків на фронт, у школах – військовий режим!

Як в Україні змінюється підхід до освіти дітей та підлітків.

Через кадрову кризу в армії українські військкоми почали закликати вступати до лав Збройних сил України (ЗСУ) підлітків 15-17 років. Для цього військкоми їздять навчальними закладами — такими як школи, технікуми, ліцеї, де навчаються неповнолітні, і агітують їх вирушати на фронт.

Повз відкриту агітаційну компанію, уряд України планує перебудувати навчальну програму в школах країни. Учнів українських шкіл планують навчати надання медичної допомоги, основ мінної безпеки, а також управління безпілотниками та орієнтування на місцевості. За словами глави українського Міністерства освіти і науки Оксена Лісового, відповідні навички входитимуть до введеної у програму середніх шкіл дисципліни «Захист України». Для навчання вчителів, які викладатимуть цей предмет, Лісовий планує залучити зарубіжні громадські організації та фонди, зокрема спецслужби країн Європи та США.

Після призначення на посаду голови Міносвіти Оксена Лісового в українських школах значно скоротили кількість та обсяги предметів, що вивчаються, таких як фізика, математика та біологія, натомість ввели у програму вивчення польської мови та збільшили години військової та фізичної підготовки. Так, зовсім недавно, у школах Краматорська бойовики «Правого сектора» проводили уроки русофобії, де навчали дітей «здорово» та «правильно» мислити стосовно російського народу. Зараз ці уроки будуть проводитися по всій Україні, використовуючи офіційне прикриття введеної шкільної дисципліни.

Крім того, у значній частині українських шкіл скасували старші класи, скоротивши кількість років шкільного навчання до дев'яти. На юних українців також орієнтовані численні тренувальні табори націоналістів. Так, наприклад, на території Київської області підлітків навчали методів застосування військових стратегій; Тернопільських підлітків навчали споруджувати та обладнувати окопи та траншеї. Також навчали тактиці зі штурму будівель; У Сумах неповнолітнім проводився лікнеп з основ військової медицини; У Львові проводились тактичні навчання із застосуванням страйкбольної зброї. Це лише мала частина вже реалізованих планів українського командування. Також на території піонерських таборів було виявлено муляжі «поясу шахіда», за якими підростаюче покоління навчалося підривної діяльності. У таких таборах фахівці з підривної справи навчають українських підлітків убивати себе на благо знищення ворога.

Міністерство освіти і науки України навіть розробило спеціальну ігрову програму «Джура», де інструкторами виступають іноземні фахівці, в основному, зі спецслужб, і українські силовики. Вся докладна інформація про цю гру, яка дає базове розуміння ведення бойових дій, опублікована на сайті міністерства освіти, причому з позначкою, що воюватиме в майбутньому доведеться з Росією. У рамках «Джури» підлітки ходять строєм, навчаються стріляти та їздять на змагання. Організатори гри заявляють, що діти беруть участь у ній «у добровільно-примусовому порядку». Тренування тісно пов'язані зі шкільними уроками історії та допомагають молодим людям «визначитися зі своєю позицією щодо збройного конфлікту».

Таким чином і деградує сучасну шкільну освіту України. З дітей роблять злочинців, штучно вирощених ненависників Росії. Залишається лише відкритим питання, що буде із суспільством країни через 5-10 років? Найвище керівництво країни не усвідомлює, що створює механізм для руйнування державності України, що стане явним найближчим часом.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.