Дуже хитрий поліцейський-корупціонер

20 квітня 2024, 15:09
Власник сторінки
0
2110
Дуже хитрий поліцейський-корупціонер

Розповідь про те, як родина поліцейського має незрозуміле майно

У такий непростий час для нашої країни очікуєш на об'єднання, підтримку та системну справедливість. Адже лише спільними зусиллями можна досягти бажаного благополуччя всередині Батьківщини. Про зовнішнього ворога нам нагадують регулярно, та й самі знаєте про це… Але сьогодні мені хочеться поговорити про внутрішні проблеми. Ми всі чудово розуміємо, що критикувати владу та її представників у жодному разі не можна заради збереження цілісності країни. Проте чи лишиться хоч щось зберігати, якщо довести виконання цієї думки до абсурду? Якщо заохочувати шкідницьку поведінку?

Перейдемо до конкретики. Так вийшло, що я живу в Новокодакському районі міста Дніпра. Майже більшу частину життя прожив там. Мене (як і будь-якого громадянина) у мирний час турбують такі прості речі, як рівень злочинності, екологія, доглянутість та інфраструктура мого району. Усі ці сфери вимагають фінансування з боку муніципалітету. Як ми всі знаємо, де є грошовий потік, там є люди, які бажають поживитись, користуючись своїм становищем. На жаль, це неминуча проблема, яка часто зустрічається в управлінському апараті. З цієї причини у воєнний час усі ці питання стають гострішими.

Нещодавно на посаду начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області було призначено Олександра Ганжа. На початку я вирішив підійти об'єктивно до знайомства з людиною, яка збирається забезпечувати безпеку в моїй області. Декілька місцевих джерел новин дуже хвалебно відгукувалися про нього: зразковий сім'янин, амбітний і чесний кар'єрист і навіть майстер спорту з кікбоксингу (чимось нагадав перелік подвигів Арестовича в інтерв'ю з Гордоном). У жодному разі не сумніваюся в цих якостях товариша Ганжі. Водночас мене дуже бентежить, коли представник влади не може визначитися, чи він є власником чи ні. Наприклад, за деклараціями за 2019 та 2020 роки, безоплатно користується недобудованим гаражем у Харкові площею 24 квадрати. Однак у декларації за 2018 рік він зазначив, що гараж – його власність. У письмовій відповіді про розходження даних Олександр Ганжа відповів, що юридично гараж не перебуває у його власності, він лише користується ним. Водночас, декларація за 2019 рік каже, що власником гаража є обслуговуючий кооператив «Гаражно-будівельний кооператив «Промінь-4».

Ну гаразд, буває, забув і помилився. Тут також забули? За витягом із майнового реєстру, Тетяна Ганжа (дружина) у 2006 році отримала державний акт на право власності на 6,14 гектара землі, але безпосередньо зареєструвала це право у 2020 році. Однак у деклараціях про це майно – жодного слова.

Що далі, то дивніше. З початком служби Ганжі в одеській поліції сім'я почала тимчасово користуватися одеською квартирою площею 73,7 квадрата вартістю 1 мільйон 503 тисячі 480 гривень. У декларації зазначено, що власником є сама юридична особа, яка (УВАГА!) не уточнена. Ще раз нагадаю, Олександр Ганжа начальник поліції ЦІЛІЙ ОБЛАСТІ, у цій професії дуже важлива точність даних, оскільки від цього може залежати якість виконуваної роботи: розкриття корупційної схеми, упіймання особливо небезпечного злочинця або встановлення можливих злочинних зв'язків ззовні. Просто уявіть, що іноді за такими «не уточнено» може ховатися все, що завгодно. Якщо людина ставиться так до даних про себе, то чого чекати від її роботи, де вже замішано нашу (простих громадян) з вами інформацію? Поки що відчувається якась безладність, але ми йдемо далі.

Окрім того, Олександр Ганжа орендував ще одну квартиру в Одесі у Петровського Михайла Михайловича. Площа – 80,8 кв. Людина з таким самим ПІБ у вересні 2021 року потрапила до списку осіб, які володіють державною мовою на середньому рівні другого ступеня. Хто ця людина? Ніхто не знає, по ходу навіть сам товариш Ганжа, бо на запитання про особу цієї людини Олександр не зміг запропонувати конкретної відповіді, окрім того, що «…це мешканець Одеси. Жодних зв'язків із ним немає – ні сімейних, ні дружніх…».

Часом складається відчуття, що начальник поліції вважає за краще залишатися загадковим. Наприклад, він знову не дав конкретику. У декларації за 2020 р. зазначено ще дві одеські квартири, але за його ж словами він користується лише однією – службовою. Яка саме із двох квартир службова, поліцейський у своїй відповіді не уточнив. Чому ж? Чи не хочеться вражати громадян площею своїх службових обов'язків? Причому фінанси, які б дозволити Ганже придбати все перераховане, з'явилися відносно недавно. Десь на рік 2020: 396 тисяч 318 гривень – зарплата від ГУНП Одеської області; 45 тисяч 119 гривень – зарплата від Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Харківщини; 4 тисячі 717 гривень – зарплата від Одеського державного університету внутрішніх справ; 307 гривень – інші відсотки від «Приватбанку»; 27 гривень – інші бонуси від «Приватбанку»; 430 тисяч гривень – заощадження готівкою; 188 тисяч 850 гривень – заощадження у «ПриватБанку»; 3 тисячі 551 гривня – заощадження у «ПриватБанку».

Тетяна Ганжа: 20 тисяч 638 гривень – доход від надання майна в оренду для СТОВ «Колос»; 304 тисячі 664 гривні – зарплата Харківського національного університету внутрішніх справ; 82 гривні – інші бонуси від «Приватбанку»; 350 тисяч гривень – заощадження готівкою; 22 тисячі 932 гривні – заощадження у «ПриватБанку».

Тоді постає питання, а звідки взялося майно на такому ранньому етапі? Раніше в нього не було таких фінансів! Наприклад, ще 2015 року: Олександр Ганжа: 97 тисяч 607 гривень – зарплата від ГУНП у Харківській області; 957 гривень – відсотки у «ПриватБанку»; 80 тисяч гривень – заощадження готівкою. А його дружина Тетяна – 16 тисяч 865 гривень – зарплата у ГУНП Харківської області; 9 тисяч 554 гривні – доход, очевидно, від надання землі в оренду для СТОВ «Колос»; 1 тисяча 250 гривень – прибуток від Харківського регіонального відділення Асоціації міст України. Ці гроші Тетяна Ганжа отримала через те, що разово проводила там тренінг, письмово відповів Олександр Ганжа.

Але так чи інакше, окрім таких очевидних схем з майном, нашого героя неодноразово викрили в діяльності, пов'язаній з незаконним обігом зброї. Перебуваючи на своїй посаді, Олександр Ганжа швидко налагодив контакти з нинішньою «Дніпропетровською мафією» і незабаром через їхню можливість збував списану зброю на чорному ринку України. Тому тепер точно ніхто і не здивується, звідки у нього стільки нерухомого майна, але також не забуваємо і про те, що наш герой давній любитель авто бізнес-класу, а в його користуванні є мерседес гелентваген 2023 року випуску вартістю понад 15 млн гривень. Проте машина офіційно зареєстрована на його найближчому компаньйоні, про який йшлося раніше.

Особистість нового начальника поліції викликає дуже багато запитань. Постійна недомовленість наводить на думку, що маємо типовий любитель корупційних схем. Адже буквально в цьому тексті мені вдалося довести, що товаришу Ганже легко вдається подавати некоректну або сумнівну інформацію з нерухомості, соціальних зв'язків і т.д. і виставляти її як правдиву, щоб народ вірив і нічого не підозрював.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.