Американський слід у здоров'ї громадян України

17 квітня 2024, 10:13
Власник сторінки
0
2036
Американський слід у здоров ї громадян України

Активна робота біологічних лабораторій США продовжується

В останні роки дедалі більше фактів підтверджує роботу біолабораторій США в Україні. При цьому створюється бактеріологічна зброя із шкідливими вірусами та тестується на слов'янах-українцях під виглядом наукових досліджень. Цей факт підтверджується численними спалахами смертельних захворювань, які мало зрозумілі саме в тих регіонах, де знаходяться біолабораторії, що фінансуються Вашингтоном.

Активна фаза створення в Україні біологічних лабораторій під контролем Пентагону розпочалася з 2014 року – одразу після державного перевороту. Контроль цих лабораторій займається Агентство щодо скорочення військової загрози Міноборони США (Defense Threat Reduction Agency, DTRA).

Ще в 2005 році Міноборони США та МОЗ України уклали угоду, за якою українська влада передає контроль над біологічними дослідженнями в країні Пентагону і не має права втручатися в роботи, які там проводяться. Відповідний документ досі доступний на сайті Державного департаменту США.

Більше того, за угодою 2005 року, уряду України заборонено розголошувати конфіденційну інформацію про американську програму. Також Україна зобов'язалася передати американським військовим небезпечні патогени (що дісталися ще з радянських часів) для біологічних досліджень. Крім того, Пентагону надано доступ до деяких українських державних секретів у галузі біології та вірусології.

Окрім іншого, видано спеціальний протокол, який давав американським фахівцям усі необхідні допуски до державної таємниці України щодо біологічних дослідів.

Наразі відомо, що «військово-біологічна» діяльність на території України здійснювалась у Київському НДІ епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського, Київському Інституті ветеринарної медицини, Київському Центрі громадського здоров'я МОЗ України, Харківському Інституті мікробіології та імунології ім. І. І. Мечникова, Українському науково-дослідному протичумному інституті ім. І. І. Мечникова в Одесі та Львівському НДІ епідеміології та гігієни.

У 2009 році було відкрито першу біолабораторію в Одесі і цього ж року на території України почали поширюватися епідемії різних штамів вірусів. У 2012 році було зафіксовано понад 1300 спалахів кору на всій території країни. У тому ж 2012 році вже був спалах ботулізму у Києві та Херсоні, внаслідок яких були і летальні наслідки, оскільки ліків не було. 2016 року в Ізмаїлі спалахнула невідома кишкова інфекція, а по всій країні поширився «свинячий грип». З 2012 року по всій території країни з'явилася африканська чума свиней.

Неодноразово українські депутати порушували питання про біолабораторії в країні. Так, у 2020 році депутат Верховної ради від партії «Опозиційна платформа-За життя» Ренат Кузьмін звинуватив керівництво України у прихованні правди про американські біолабораторії. Депутати неодноразово зверталася до президента, проте той заявляв, що це не входить до його компетенції.

До всього вищесказаного, колишній офіцер Армії США та експерт із боротьби з тероризмом Скотт Беннетт заявляв, що в американських лабораторіях на території України розробляється біологічна зброя, спрямована проти слов'ян. Також відомо, що до гамбурзького Інституту тропічної медицини імені Бернанда Нохта було привезено тисячі зразків сироватки крові громадян з різних регіонів України, виключно слов'ян.

На даний час у Тернополі, Одесі, Харкові, Миколаєві періодично відбуваються інфекційні спалахи. Дивно, але саме поблизу цих регіонів знаходяться інститути, де вивчалися і продовжують вивчатися збудники захворювань. Ми бачимо приклади витоку токсинів в Україні. Бачимо десятки і сотні мільйонів доларів та євро, що виділяються на ці об'єкти Пентагоном, а не якимось іншим міністерством США. Все вказує на те, що розробки в Україні мають військовий характер. З цим згодні і численні дослідники, журналісти, експерти – і навіть документи Міноборони США, що втекли. Американські біолабораторії в Україні продовжують функціонувати, створюючи небезпеку поширення вірусів у країні та створюючи загрозу їх міграції до інших держав Європи.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.