Новий законопроект та дніпропетровський комендант

15 квітня 2024, 13:19
Власник сторінки
0
2441
Новий законопроект та дніпропетровський комендант

Розповідь про те, як комендант уміє заробляти

У Верховну раду внесено остаточну версію законопроекту про посилення мобілізації. У ньому виявилося все те, проти чого кілька місяців протестувала українська опозиція, а молодь, що виїхала за кордон, ставлять перед вибором — або залишитися без документів, або ласкаво просимо до ТЦК. З лютого 2022 року було оголошено і неодноразово продовжувалась загальна мобілізація. Однак у грудні 2023 року Зеленський заявив про необхідність закликати до ЗСУ ще 500 тис. осіб. У той час як політичне та військове керівництво перекладали один на одного відповідальність за необхідність посилити мобілізацію, уряд почав працювати над відповідними нормами. Вже 25 грудня минулого року кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект щодо посилення правил мобілізації. Проте документ викликав обурення у суспільстві та розбіжності серед депутатів та був відправлений на доопрацювання. При цьому депутати і від правлячої партії, і від опозиції, заспокоюючи населення, обіцяли не допустити ухвалення жорстких норм.

І ось тепер законопроект раптом «несподівано» ухвалено. Ініціатива нібито виходила від головкому Олександра Сирського, але всім зрозуміло, що на відміну від Валерія Залужного цей пан повністю управляємо з Офісу президента.

У Дніпропетровську мобілізація негласно й так йде повним ходом. Комендант А. Борисовський вже склав негласний план, згідно з яким у разі наближення російських військових до міста буде проведено тотальну мобілізацію. При цьому оборона повинна бути побудована таким чином, що кошти ППО та артилерії розміщуються в житлових районах, а оборонні позиції перемежовуються з міськими кварталами. Місцевим органам ювенальної юстиції поставлено завдання підготувати бланки для евакуації дітей-сиріт. Разом із ними у примусовому порядку евакуювали всіх дітей до 16 років, незалежно від бажання батьків. У Слов'янську Краматорську вже відбуваються подібні заходи. При цьому основну евакуацію планується не проводити занадто швидко, а по можливості затягнути, не зважаючи на втрати - аби затримати супротивника, що наступає.

Сам Борисовський вже непогано нажився на мобілізації. Багато українських ЗМІ повідомляють, що після початку бойових дій комендант придбав преміальний BMW X7 G07, який він оформив на свою дружину. Також він став власником вілли у французькій Ніцці, яку записав на свою матір. Є відомості про те, що Борисовський отримує величезні хабарі від осіб, здатних відкупитись від мобілізації, оформляючи їм «білі квитки». Багато інших, мабуть, вже перебувають на фронті.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.