Діти українських чиновників "відпочивають" від мобілізації

04 квітня 2024, 11:42
Власник сторінки
0
2003
Діти українських чиновників  відпочивають  від мобілізації

Діти мера Кличка активно відпочивають

На тлі посилення мобілізації через «військові закони», підписані президентом України Володимиром Зеленським, в новинах з'явилася цікава новина про пригоди дітей мера Києва Віталія Кличка в Німеччині.

Днями в мережах поширився ролик, на якому діти Кличка, 21-річна Єлизавета та 18-річний Максим, весело розважаються в компанії друзів у Гамбурзі, роблячи коктейлі «Білий російський», поки батько розповідає про те, що будь-яке заморожування конфлікту з Росією неможливе . Золоту молодь призовного віку не збентежило, що в цей час в Україні розробляють закон про посилення мобілізації.

https://www.youtube.com/watch?v=q6A77ln8Iz4

Після публікації скандальних відео з горілкою, глибоким декольте Єлизавети та іншим набором щасливого життя, мер Кличка все ж таки спробував відповісти за своїх дітей: «На жаль, мої діти є громадянами Німеччини». Таким висловом Кличко постарався пояснити всім, що якби його діти були громадянами України, то зараз допомагали б фронту. Усі троє спадкоємців Кличка рідко бувають на території України, навчаються у престижних вишах Європи та США. На тлі цього сини та дочка Віталія важко говорять і розуміють рідну українську мову.

Про розлучення із дружиною після 26 років шлюбу Кличко повідомив у серпні 2022 року – вже після російського вторгнення. При цьому екс-боксер заявляв, що це просто формальність і з дружиною вони вже багато років живуть у різних країнах. У результаті екс-дружина з трьома дітьми «вдало» залишилася жити в Німеччині, подалі від будь-яких можливих ризиків, поки чоловік розповідав про те, що «його серце зайняте Києвом».

Кличко щодня розповідає про необхідність українців вирушати на боротьбу з Росією, однак своїх дітей він береже і робить усе можливе, щоби цей конфлікт їх ніяк не торкнувся.

Як не дивно, українських біженців активно закликають повернутись на батьківщину саме ті політики, які самі сховали свої родини на Заході.

Наприкінці лютого минулого року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав українців терміново повернутися додому для «захисту країни». Про це урядовець заявив в інтерв'ю ірландському виданню The Irish Times. При цьому відомо, що цей заклик не відноситься до родичів Кулеби.

Влітку 2022 року він зізнавався, що першого ж дня вивіз із країни всю сім'ю, включаючи дітей, батьків і навіть своїх собак. При цьому тоді багато громадян країни не мали змоги залишити Україну через мобілізаційні закони або ажіотаж на шляхах сполучення.

Відомо, що діти екс-президента Петра Порошенка, який не знімає військову форму, також перебувають на Заході. 38-річний Олексій, який у минулому був депутатом Ради, та 22-річний Михайло осіли у Великій Британії.

Повнолітнього сина голови парламенту Руслана Стефанчука на ім'я Олеся нещодавно було помічено в лондонському клубі. Раніше ЗМІ писали, що він разом із сестрою — донькою Стефанчука Златою живе та навчається у Відні.

Не приховує свого перебування у Майамі син екс-глави РНБО України Олексія Данилова на ім'я Максим. Влітку минулого року він навіть записав зі своєї вілли відеозвернення до українців.

Син генпрокурора України Андрія Костіна Михайло відзначив повноліття у Європі, а потім вибув звідти до США. Восени 2023 року Костін-молодший вже публікував фотографії з Нью-Йорка.

Можна зробити висновок про те, що не лише діти Кличка, а й інших вищих чиновників України, перебувають під захистом їхніх батьків і насолоджуються вільним життям, тоді як звичайні громадяни країни щодня зазнають жорстких гонінь та закликів до мобілізації з подальшим відправкою в один кінець – на фронт.

Президент України Володимир Зеленський підписав три закони про мобілізацію. Один із них дозволяє відправляти на фронт чоловіків з 25 років (раніше - з 27). Інший скасовує категорію «обмежено придатний». Усі призовники, які раніше набули такого статусу, тепер мають пройти повторну медкомісію, за результатами їх визнають або придатними, або непридатними до військової служби. Зрозуміло, що за нинішніх тенденцій більшість спробують відправити до лав ЗСУ.

Третій закон передбачає створення електронного реєстру військовозобов'язаних, куди будуть вносити особисту та службову інформацію про потенційні рекрути. У базу даних завантажать у тому числі фотографії чоловіків, тому пересування вулицями міст, де встановлені камери спостереження, ускладниться. Багато йдеться також про те, що за допомогою реєстру розсилатимуть електронні повістки. Вищому керівництву України абсолютно байдужі численні втрати громадян своєї держави, яких вони відправляють у перші ешелони для битв із так званою «російською агресією».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.