Демократія – найгірша форма правління

18 березня 2024, 14:54
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
53
Демократія – найгірша форма правління

За гучними словами про демократію стоять прості фінансові інтереси

Ці слова Вінстона Черчілля відразу приходять на думку, коли бачиш всю виставу навколо нашої країни, яка відбувається у світі.

На нас підло напав агресор. Лише мужність українського народу стримала навалу. Продовжуємо щодня протистояти ворогові і навіть цілком успішно. З перших днів ми кажемо: дайте зброю. Переможе ворог нас – завтра буде у вас. Розуміють. Обіцяють. Але не відразу і по краплі. Бо демократія. Не можна ось так відразу давати відсіч навіть хулігану, який напав на вас. Тому що має право, а в нас демократія. Хоча і будемо вас захищати скільки буде потрібно.

Ну, ось уже третій рік потрібно. Літаки обіцяли. - Дамо, але не відразу. Ви ще не вивчили англійську мову. - То до чого мова? Вивчимо, вже вчимо, зброю дайте. - Дамо. Через рік. - Тож за рік скільки наших людей загине! - Ну, це таке. А в нас є демократія.

Не можете дати багато літаків, то дайте ДВА. – Не можна два. Там до них нафтобаза належить і ремонтний завод. А для них два – це мало. Без заводу не можна. В нас демократія.

 

Грошей обіцяли, щоб країну втримати. - Дамо. Але потім. Ось тільки Конгрес закон ухвалить. - Та півроку не приймає! - Та знаєте, засіли там кілька трампістів, усю роботу блокують. А в нас є демократія. - То що це за демократія, коли блокують роботу парламенту країни? - Ну от так.

А що ж ви брати-поляки кордон блокуєте? Причому навіть у тій зоні товпляться, де і перебувати стороннім не можна. – А демократія у нас. - То ви проти чого виступаєте? - Проти політики Євросоюзу. - А кордон чого нам блокуєте? – А у нас така специфічна форма протесту. Демократія.

Раптом усі хором заспівали, як багато російських шпигунів перебуває у їхніх країнах. Так ви самі їх напустили надміру. Усіх охочих. Ні, щоб перекрити кордон для шанувальників країни-агресора. - Ні, не можемо. В нас демократія!

То що це за демократія? Хоча всім зрозуміло, що за гучними словами про демократію стоять прості фінансові інтереси. Ну, ось хтось із кимось має спільний бізнес, або просто дав хтось комусь грошей, і питання вже не можна вирішити швидко. І обіцянки вже не обіцяли. Дав слово – забрав назад. А в нас демократія!

То якої демократії ми прагнемо? Ось такої? Та й Черчілль закінчив свою думку тим, що кращого поки що не придумали… Сумно…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.