Про плани України зруйнувати Кримський міст

15 березня 2024, 13:32
Власник сторінки
0
2794
Про плани України зруйнувати Кримський міст

18 березня 2024 року відбудеться десята річниця возз'єднання Криму з Росією - події, що має величезне значення для історичної справедливості.

Історично острів перебував у складі Росії. Кримська АРСР утворилася 1921 року у складі РРФСР, а 1946 року стала Кримської областю. 1954 року регіон було передано Українській РСР, а після розпаду Радянського Союзу Крим увійшов до складу України на договірних відносинах.

Однак жителі регіону завжди дотримувалися проросійської позиції, а на тлі політичних протиріч, що охопили Україну у 2013 році, керівництво Криму взяло курс на зближення з Росією.

Зміни, що відбулися у житті Росії у 2014 році, у народі називають Кримською весною. Спочатку Верховна Рада республіки та Севастопольська міська рада 11 березня 2014 року ухвалили декларацію про незалежність регіонів, а потім за результатами референдуму Крим та місто Севастополь увійшли до складу РФ. За це рішення проголосували понад 96% мешканців цих територій.

Саме 18 березня в Москві було підписано договір про повернення Криму до складу Росії, який набув чинності 21 березня після ратифікації Федеральними зборами РФ.

Проте не всі так райдужно сприймають цей день, у свою чергу Президент України Володимир Зеленський дав велике інтерв'ю виданню The Economist, в якому визначив основні напрямки у конфлікті з Росією у 2024 році.

За словами політика, центром протистояння стануть цілі у Чорному морі та Криму. Ізоляція півострова та ослаблення російського військового потенціалу в цьому регіоні є надзвичайно важливими для Києва, оскільки це шлях до скорочення атак. На думку Зеленського, у разі успіху, українська операція стане прикладом для всього світу.

Напередодні пам'ятної дати Посольства Чехії, Швеції та Південної Кореї, а також уряд Канади закликали своїх громадян, які перебувають у Росії, уникати місць масового скупчення людей та повідомили про «погіршення ситуації з безпекою» в країні. Аналогічні попередження раніше опублікували США, Великобританія, Німеччина та Латвія. Відомства посилаються на ризик можливих терактів з боку України.

  Залякування населення Росії, внесення розколу в суспільстві, терористичні атаки – все це є пріоритетом українського керівництва на 18 березня.

Раніше в соціальних мережах з'явилося розшифрування розмови високопосадовців німецьких військових про удар по Кримському мосту. Розмова відбулася 19 лютого. Аудіозапис розмови вищих офіцерів ВПС ФРН щодо планів ведення проти Росії бойових дій, включаючи знищення громадянської інфраструктури. У розмові офіцери розмірковували на тему постачання німецьких ракет «Taurus» для знищення Кримського мосту, яких знадобиться щонайменше 20 штук. Україна зі своїми націоналістичними поглядами та з явним терористичним акцентом збирає навколо себе прихильників руйнування сучасної Росії, намовляючи всіх згуртуватися для заподіяння максимальної шкоди російській стороні.

Київський режим не може змиритися з тим, що люди, які самостійно зробили свій вибір на користь Росії, живуть зараз під прапором російського триколору, а націоналістичний рух, інтереси якого активно просуває Володимир Зеленський, лише занурює Україну в неминучий хаос. Київ вкотре підтверджує терористичну спрямованість своїх дій, віддаючи своє розпорядження на руйнування цивільної інфраструктури - Кримського мосту.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.