Дайте нарешті вчителям гідну зарплатню!

29 грудня 2023, 14:52
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
59
Дайте нарешті вчителям гідну зарплатню!

За хорошу працю треба гідно платити.

Чи може поганий швець навчити молодих людей добре лагодити взуття? А поганий пекар може навчити смачно пекти пироги? А ось що з поганим учителем?

Можна робити багато опитувань, вираховувати рейтинги професій, які будуть найбільш популярними після війни. Висвічуватимуться айтішники, будівельники, просто менеджери, багато інших професій, згідно з цими рейтингами, будуть дуже потрібні нашій країні. Про вчителів ніхто поки що не згадує.

Але звідки з'явиться інженер, науковець, менеджер та інші потрібні за фахом хлопці та дівчата, якщо їх спочатку у школі не навчать початкової грамотності? Чи вони одразу народяться з потрібними здібностями? Щоб там не казали, але школа не тільки вчить дитину азам грамотності, але ще тривалий час є його вихователем. Часто багато батьків обурено дивуються: а куди дивиться школа! І навчає школа, і виховує. А у школі хто головна дійова особа? Правильно. Вчитель.

За останнє десятиліття школа тихо загинається. Звичайна наша середня школа. Вчителі зі спеціальною педагогічною освітою стали не дуже потрібні. А стара гвардія потихеньку йде на пенсію. Хто молодший, шукає собі місце у приватних закладах, що більш підходять по зарплаті. Ну і дочекалися, що в середній школі нема кому працювати.

Закінчиться війна. Почнемо відбудовувати країну. Впевнений, що робочих місць буде дуже багато. Дітей наших із молодших класів вчити хто буде?

Професія вчителя стала дуже непрестижною. Тому що стала найбільш незаслужено скривдженою. Ніхто не хоче працювати за мінімальну зарплатню. А треба щоб не просто викладали, а щоб вчили, і не лише предметам, а й особливостям майбутнього життя. І ми знову зрозуміємо, наскільки важливою є професія вчителя. А за хорошу працю треба гідно платити.

У ці новорічні дні хочеться побажати країні не лише найшвидшої перемоги. Але й думати вже про повоєнне життя. Яке місце у ній займуть наші діти та онуки. Згадайте своїх шкільних учителів. Чи пам'ятатимуть наші діти своїх?

Будь-яка реформа має приносити користь людям. Інакше це дійство не можна назвати реформою. Не так потрібна реформа освіти, як зарплата працівників цієї освіти. Дайте нарешті вчителям гідну зарплатню!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.