"Інвалідність" на «функціональность»?

04 листопада 2023, 18:45
Власник сторінки
соціальний експерт
0
287

Є підозра, що чергова «реформа» робиться з метою зменшення прав і виплат людям з інвалідністю.

В Україні станом на 2023 рік зареєстровано 3 мільйони людей з інвалідністю, із-за війни таких людей щодня стає все більше…

Проте, міністр охорони здоров'я Ляшко перейнявся «новаторською ідеєю»: замінити "інвалідність" на "втрату функціональності". Нещодавно цю «новацію»  підтримала і міністерка соцполітики Жолнович.

 Міністерство охорони здоров’я вже підготувало відповідний законопроєкт, який відміняє групи інвалідності й пропонує замість них оцінку втрати функціональності...

Ляшко також заявив, що в Україні припинять свою діяльність медико-соціальні експертні комісії. МСЕК перестануть існувати до 2025 року… при цьому не зрозуміло хто буде робити оцінку втрати функціональності,  що буде з виплатами та пільгами по відповідним групам інвалідності?!

 Геніально! Чому раніше не здогадалися?  Чиновники впевнені, що нинішня система інвалідності лише дає пільги та компенсації, а не повернення людини в економічно активний стан. За "інвалідськими грошима", мовляв, ганяються "дармоїди", і це треба міняти. Особливо яскраво звучить на тлі прагнення зруйнувати все соціальне, про що заявила міністерка соціальної політики Жолнович.

І це при тому, що через війну кількість людей з інвалідністю в країні збільшується... Із моменту початку війни більше 300 тисяч людей оформили інвалідність. Є підозра, що чергова «реформа» робиться з метою зменшення прав і виплат людям з інвалідністю.  Щоб потім чиновники  мали підстави сказати інваліду без кінцівок, що ваша неповна функціональність не дає права для отримання пільг та виплат!

Українців давно і планомірно почали заганяти в жорсткі рамки лібертаріанської моделі, де головною цінністю людини є сплата податків. Працюй, воюй, отримуй поранення на фронті, але головне – сплачуй податки.

А якщо з тобою щось трапиться, не розраховуй ні на жалість, ні на співчуття і допомогу від держави, ти більше не маєш ніякої цінності...

 

Для повного щастя залишилося лише прибрати з Конституції формулювання, що Україна є соціальною державою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: реформа,Ляшко,функции,пільги,інваліди,виплати
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.