У бюджетників вимагають гроші

07 серпня 2023, 18:33
Власник сторінки
соціальний експерт
0
692
У бюджетників вимагають гроші
На місцях на педагогів та медиків чиниться тиск, щоб вони повернули кошти, погрожують судом і звільненням

На місцях на педагогів та медиків чиниться тиск, щоб вони повернули кошти

На місцях на педагогів та медиків чиниться тиск, щоб вони повернули кошти, погрожують судом і звільненням.

Заступник міністра економіки Соболєв заявив, що бюджетникам не належить допомога 6500 грн, яку роздавали на початку війни, через додаток єПідтримка, коли люди втратили робочі місця.

 Скоріш за все уряду не вистачає грошей на будівництво доріг або чогось іншого, тому чиновники порахували, що переплатили певним категоріям населення. Туди потрапили бюджетники. Мінекономіки вже розіслало відповідний лист. А галузеві міністерства, такі, як Міносвіти та МОЗ, тепер розсилають по закладах та установам листи, згідно з якими педагоги та лікарі мають повернути ці кошти. 


В листі навіть вказано рахунок, куди потрібно їх повернути. Якщо ні, то погрожують судом. Однак все це виглядає, як чергове знущання над людьми. Адже деякі люди отримують зарплату з бюджету менше, ніж 6500 грн. Адже з бюджетників зняли всі премії та надбавки.

Такі недолугі ініціативи влади під час війни  лише загострюють соціальну ситуацію в країні.

Спочатку хай в бюджет повернуть ті 8 млрд, які Міноборони роздало сумнівним фірмам на закупку озброєння, однак тепер немає ні грошей, ні озброєння. З цим вже мають розбиратися правоохоронні органи

Втім адвокати заспокоюють, адже терміни вимоги повернення коштів за програмою єПідтримка, вже пройшли.

Тож бюджетники не мають нічого повертати!

Тому крім залякування та тиску, юридично нічого не можна зробити, щодо повернення грошей. Головне, щоб людям не погрожували звільненням. Хоча на це не має жодних юридичних підстав. Однак українці мають знати свої права  та нарешті навчитися їх захищати.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: бюджетники,гроші,заступники,єДопомога
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.