Застереження МВФ щодо пенсійної реформи

30 липня 2023, 19:43
Власник сторінки
соціальний експерт
12
716
Застереження МВФ щодо пенсійної реформи
МВФ вважає неприпустимим під час війни запроваджувати накопичувальну пенсійну систему!

МВФ вважає, що під час війни недоцільно і передчасно братися за реалізацію другого рівня пенсійної реформи

МВФ вказав Уряду Шмигаля і слугам в особі сумнозвісної Третьякової на неприпустимість запровадження під час війни накопичувальної пенсійної системи!

Зокрема, у 33 пункті оновленого Меморандуму з МВФ йдеться про те, що Уряду України за доцільне зосередитися зараз на збереженні існуючої солідарної пенсійної системи, забезпечивши її життєздатність.

При цьому МВФ вказав, що передчасно і недоцільно під час війни братися за запровадження накопичувальної пенсійної системи, оскільки це може призвести до відтоку грошей і руйнування солідарної пенсійної системи.

До наших можновладців неодноразово зверталися експерти міжнародних фінансових організацій (в тому числі МВФ та Світового банку), які вказували на те що в умовах війни та і важкої економічної кризи запроваджувати накопичувальну пенсійну систему неприпустимо тому що є загроза перетворення її на велику фінансову піраміду!

Тим більш, що фактично нема гарантій збереження пенсійних накопичень…


Запроваджувати накопичувальну пенсійну систему у такі важкі та непрогнозовані для вітчизняної економіки часи – цілковите економічне безглуздя!


Проте, уряду дуже хочеться на пенсійні гроші накупити у самого себе ОВДП, а сумнозвісній пані Третьяковій і компанії не терпиться віддати «пенсійні» на прокрутку приватним страховим компаніям і фондам.


Перш ніж прийняти рішення про запровадження примусової накопичувальної пенсійної системи, уряду треба врахувати негативний досвід східноєвропейських країн та застереження міжнародних фінансових  експертів:

                       -  запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування не повинно мати негативного впливу на фінансове забезпечення солідарної пенсійної системи;

·                           - забезпечення на належному рівні пенсійних накопичень і відповідних пенсійних виплат із накопичувальної системи потребує стабільного економічного зростання, значного підвищення рівня заробітної плати та низького рівня інфляції в країні;

·                           - гарантування збереження пенсійних накопичень;

·                           - на стартовому етапі запровадження такої системи потрібно вжити таких заходів, які унеможливили б зловживання і завищені адміністративні витрати та запобігли б негативним наслідкам запровадження накопичувальної пенсійної системи – перетворення її на фінансову піраміду!

 Проте, ці застереження міжнародних та українських експертів тупо ігнорувалися владою…

І І ось тепер ці застереження на вимогу МВФ прийшлося записати в Меморандум.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: МВФ,накопитель,пенсионная реформа,меморандум,війна,економічна криза,гарантії держави,Денис Шмигаль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.