Європейська Колумбія замість України?

15 липня 2023, 21:56
Власник сторінки
соціальний експерт
0
574
Європейська Колумбія замість України?
Справа не в легалізації медичного канабіса, а в загрозі перетворення України в світову плантацію наркотиків!

Прийнято в першому читанні скандально- екзотичний законопроект № 7457 з оманливо красивою назвою

На днях Верховна Рада прийняла в першому читанні  скандально- екзотичний законопроект - 7457, який дуже красиво називається «Про регулювання обігу коноплі для медичних цілей, для розширення доступу пацієнтів, для лікування онкохворих захворювань та посттравматичних стресових розвитів, отриманих внаслідок війни".

В народі зараз і в великій інформаційній кампанії, яка ведеться  за  мільйони доларів - на підтримку цього закону, він називається законом про легалізацію маріхуани, канабісу,  як там ще назвати, анаші для медичних цілей. Називають ще цей закон законом проти болю, законом співчуття - різними варіантами.

Цей закон не про легалізацію маріхуани або препаратів з маріхуани для медичних цілей - ні, це не про це. Головна причина чому це не про легалізацію маріхуани для медичних цілей - бо давним-давно легалізовано використання наркотичних засобів, психотропних речовин по дуже широкому переліку для застосування в медицині. І ніякого закону, щоб використати медичні препарати з маріхуани для лікування важкохворих, ніяких законів не потрібно. Ось в чому суть цього питання.


Зі звернення Юлії Тимошенко: "В  нашій країні можна з початку незалежності використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини та ліки, зроблені на їх основі, для лікування важкохворих пацієнтів.

Згадайте про старий закон України № 60/95 «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори». Відкриваємо з вами статтю 21, яка називається «Діяльність з використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у медичній практиці». Тут детально описано, як застосовувати наркотичні препарати для лікування хворих. І саме головне, що перелік ліків на базі наркотичних засобів, які потрібні для лікування хворих, затверджуються вже не законом після прийняття цього документу, а постановою уряду.


Тепер беремо постанову уряду, яка була вперше затверджена ще в 2000 році. І тут довгий перелік, який дає право застосовувати в медицині всі без виключення медичні препарати, зроблені на основі наркотичних засобів або психотропних речовин. Тут є все - морфіни, кокаїни, амфетаміни - ви можете подивитися - і тут є і канабіс, в першій таблиці. Тобто постановою уряду можна затверджувати перелік лікарських препаратів на базі наркотичних речовин, які потрібні, перезатверджувати, доповнювати, щось виключати – це все в руках уряду.

Більше того, постанова Кабінету Міністрів від 7 квітня 2021 року, яку підписав вже пан Шмигаль. Вона називається «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». І отут ви бачите, що внесені в цей перелік препарати на базі канабіноїдів, на базі маріхуани для того, щоб лікувати важкохворих пацієнтів. Тобто, іншими словами, 7 квітня 2021 року постановою КМУ  № 324 повністю легалізовано використання медичних препаратів на основі канабісу для застосування в медичній практиці. Відчуваєте?

Це ще не все. Ось у мене "Українська Правда", якраз в ті дні - не зовсім той же день, а через декілька днів, 9 квітня 1921 року - стаття, яка називається "В Україні легалізували використання медичного канабісу".

Тепер ви бачите, яка неправда лиється сьогодні по всім контрольованим проплаченим засобам масової інформації. Ось, ви можете відкрити цю статтю в «Українській Правді» від 9 квітня 2021 року. Тобто, цим доповненням Переліку Кабінетом Міністрів Шмигаля взагалі у нас медична маріхуана може застосовуватись в будь-яку хвилину. Якщо ще якихось препаратів не вистачає, пан Шмигаль мусить просто доповнити цей перелік десятью, двадцятью, ста ліками, які зроблені на основі канабісу. Все, крапка. Для цього не потрібно ніяких законів.

А тепер виникає абсолютно логічне питання. А навіщо тоді цей закон? Навіщо законопроект №7457, який знову говорить про легалізацію медичного канабісу?

А ось для чого - це не про легалізацію ліків на базі канабісу, це про інше. І давайте розберемося про що саме.

Стаття 15 цього вже нового закону в новій редакції - "Діяльність по вирощуванню рослин, яка містить наркотичні складові роду коноплі" - тепер культивація вирощування може здійснюватися без будь-яких обмежень на території України юридичними особами всіх форм власності. Так написано в статті 15. Що це означає? Це означає, що цей закон - не про ліки на базі канабісу, а про вирощування маріхуани, наркотичної маріхуани по всій території України без обмежень, в тому числі юридичними особами всіх форм власності. Тобто корпораціями, в тому числі наркокорпораціями, які будуть використовувати українську землю без будь-яких обмежень - як їм дозволить уряд, тому що тут в цьому законі не закладено один гектар, можна використати два, три, або 50, або мільйон гектарів. Це все буде уряд потім в закритому тіньовому режимі вирішувати. Саме головне в статті 15 – вирощування наркотичної маріхуани по всій території України без обмежень.

Далі, що дозволяє робити цей закон?

Стаття 16, яка дозволяє розробляти нові наркотичні засоби, в тому числі на основі канабіноїдів, тобто на основі канабісу, науковими установами приватної форми власності. Це другий елемент циклу. Щойно вони дозволили без обмежень вирощування наркотичної маріхуани по всій території України. Тепер вони статтією 16 дозволяють приватним лабораторіям розробляти нові наркотики.

Далі у нас йде стаття 17. А отут уже все з маріхуани, яка вирощена, приватні корпорації - якщо їм дозволить за корупційні відкати уряд - виготовляти, зберігати, привозити, придбавати, реалізовувати, експортувати, імпортувати все, що завгодно на території України, по суті наркоту. Я вам далі покажу, чому це наркота.

Далі дозволяється використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори, в тому числі канабіс для наукової, науково-технічної та освітньої діяльності, в тому числі приватними корпораціями. Тобто далі вони зможуть навіть в освітній діяльності на базі приватних форм власності практично просувати канабіс чи наркотики, як вони вважають за потрібне.

Далі, це не все.

Далі вони ще передбачають, зараз скажу, якою статтею - статтею 27, дається можливість організовувати приватним корпораціям, які займаються оцим нарко-вирощуванням, наркоторгівлею, наркозбутом, використовувати для реалізації в роздріб лікарських засобів на основі канабісу, і на основі інших наркотичних препаратів в приватних аптечних закладах по всій країні. Але і це ще не все.

Якщо мова йде про медичну маріхуану і застосування маріхуани для медичних цілей, то, наприклад, в Сполучених Штатах - в штатах, де легалізували маріхуану для медичних потреб, чітко визначено, що вмість тетрагідроканабінолу (ще називається ТГК) не мусить перевищувати 0,3% від сухої маси маріхуани - 0,3%. Це обов'язково прописано в законах всіх країн, які дають право використовувати препарати з маріхуани для медичних цілей.

А у нас не просто законом не передбачено, а прямо віддано на відкуп Кабінету міністрів встановлювати, який вміст цього наркотично-хімічної речовини ТГК, встановлювати відсоток не законом, так як в Сполучених Штатах - а просто рішенням уряду для кожної конкретної корпорації, визначати, який сорт рослин маріхуани вони будуть вирощувати. І те, що ми бачимо в підзаконних актах, можна вирощувати маріхуану до 30% вмісту тетрагідраканабінолу можна по оцим всім документам. Це категорично забороняється в усіх країнах, які легалізували медичну маріхуану.

Якщо вище ніж 1% вмісту ТГК в суху речовину маріхуани, це вже вважається не медикаменти, а достатньо важкі наркотики. Так вони віддали уряду незаконно право там собі встановлювати цей вміст наркотика в сухій речовині.

Уявіть собі взагалі, якщо цей закон буде остаточно прийнятий без змін, який масштаб набуде вирощування наркотичної маріхуани по всій Україні на базі корупційно виданих ліцензій наркокорпораціям. У нас 42 мільйона гектарів сільськогосподарської землі - вирощування маріхуани в тисячі разів рентабільніше, ніж вирощувати овочі, фрукти, зерно, все, що завгодно.

Тільки треба порахувати, скільки років піде на те, щоб наркокорпорації засіяли всю нашу сільськогасподарську землю маріхуаною і практично витиснили виробництво продуктів харчування - і тоді ми будемо в Європі плантацією наркотиків, а не країною, яка може бути практично лідером на європейському континенті.


Є країни, які легалізовують канабіс для медичних цілей. Є країни, які дозволяють в дуже малих обсягах - 3, 4, 5, 6 кустів вирощувати цю маріхуану окремим людям. Але лічені країни, які дають можливість без обмежень вирощувати наркотичну маріхуану на території своїх земель повсюди. Є одна така країна, яка це робить без обмежень – це Колумбія. Так у нас що?

Буде європейська Колумбія замість України? 

А тепер давайте подивимося на наслідки. Зрозуміло , що неможливо буде на базі такого закону утримати використання маріхуани виключно в медичних цілях - бо це практично всеохоплююче вирощування маріхуани по країні. Це означає, що вона майже одразу потрапить не в медичне споживання, а в побутове споживання, тому що на кожному полі можна буде скрутити косяк.

Якщо сьогодні уряд, влада не можуть проконтролювати навіть рух підакцизних товарів, таких як алкоголь, тютюн, навіть бензин, дизельне пальне, у нас 60% підзакцизних товарів в тіні. А це буде маріхуана - наркотик. Так ви що думаєте, що якщо вони не змогли проконтролювати акцизну марку для алкоголю і тютюну, то вони проконтролюють, щоби оці масиви вирощеної наркотичної маріхуани не попали в побутове споживання - та вони співучасниками будуть в тому, щоб ця маріхуана використовувалась як наркотик.

Важливо подивитися на реалії, як маріхуана впливає практично на здоров'я нації. Всесвітній звіт по наркотиках за 2023-й рік Організації Об'єднаних Націй. Це великий звіт, тільки декілька дуже важливих цитат.

Перше. Канабіс, маріхуана, ви розумієте, що це одне і те саме? Пряма цитата:

Канабіс, як і раніше, є найбільш споживаним наркотиком у всьому світі. Ключове слово: канабіс – це наркотик! 

Друга цитата. На канабіс припадає значна частка шкоди заподіяна наркотиками у всьому світі:  41% наркологічних розладів - а це означає отримання залежності від наркотика, становлять розлади, пов'язані з вживанням канабісу.

Вдумайтеся, в світі 41% залежних хворих наркоманів – це ті, хто споживають маріхуану - ті, що лікуються і те, у яких вже є захворювання на залежність. Масштаби уявляєте, якщо в нашій країні буде по всім полям вирощуватись маріхуана?


Звіт ООН:  У Європі збільшилась кількість осіб, які проходять лікування у зв'язку з наркологічними розладами, тобто залежністю, викликаною вживанням канабісу. Майже половина всіх, хто вперше звернувся за наркологічною допомогою, проходили лікування у зв'язку з вживанням канабісу.

Кожна друга людина, яка в Європі лікується від наркозалежності, це наркозалежність від маріхуани. Це звіт - доповідь Організації Об'єднаних Націй за 2023-й рік.

Молодь, як і раніше, є найбільш уразливою з точки зору вживання наркотиків групою населення. У всьому світі поширеність споживання канабісу протягом року серед осіб віком від 15 до 16 років зросла. Що ми готуємо для наших дітей?

Наступне, і це вже пов'язано з нашою війною. Цитата: проблеми, пов'язані з наркотиками, несуть у собі підвищену загрозу в контексті військових конфліктів та переміщеного населення - а це біженці. У поєднанні з економічним спадом, інфляцією та іншими супутніми кризами профілактика та лікування наркотичних розладів серед переміщених осіб ще більше ускладнилася.

І ще одна цитата. Можливість виробництва та незаконного обігу наркотиків сприяє замиканню циклу нестабільності в районах з військовими конфліктами.

І остання цитата на цю тему. В країнах у стані конфлікту, таких як Україна та - увага - Гаїті, наркоекономіка можуть призвести до посилення конфліктів та нестабільності і стати перешкодою на шляху до відновлення.

Такою є доповідь Організацій Об'єднаних Націй.

 Таким чином в Організації Об'єднаних Націй сказали декілька речей:

- що маріхуана – це наркотик,

- що найпоширеніша наркозалежність в світі – від маріхуани,

- що від цього найбільше страждають підлітки, починаючи з 15 років,

- що від маріхуани і від наркотичної залежності від маріхуани найбільше страдають ті країни, де через військові конфлікти люди в дуже тяжкому соціальному і психологічному стані.


 Є заключення Американської Академії Педіатрії.

Побічні ефекти маріхуани добре задокументовані. Дослідження продемонстрували негативні наслідки вживання маріхуани підлітками. Негативний вплив куріння маріхуани на роботу легенів. Опубліковане дослідження, яке пов'язують вживання маріхуани з великим рівнем психозу у пацієнтів, з шизофреніями і довгостроковими психіатрічними наслідками. Це для підлітків, це для молоді нашої. Такий висновок Американської Академії Педіатрії.

 Вживання маріхуани підлітками призводить до погіршення пам'яті, зниження концентрації, що явно заважає навчанню. Також були задокументовані зміни в координації, судженні, реакції, здатності стежити за будь-якими подіями у підлітків. Що може призвести до ненавмисних смертей і травм у підлітків, особливо пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами, а також в алкогольному сп'янінні. Наступне, що важливо, вживання маріхуани - цитую, в підлітковому віці пов'язане із зниженням шансів закінчити навіть середню освіту. Також вживання маріхуани може призвести до спроб самогубства.

Ми що, дебілізуємо націю через такі закони? Ми що, знищуємо генетичний фонд українців? Ми що, по суті, робимо нашу молодь нездатною до розвитку? Це ми просуваємо такими законами?


Сьогодні маніпулюють і розповідають, що в різних країнах це легалізовано.

Перше на що зверніть увагу - незалежно від того, що окремі штати США легалізували маріхуану для медичних цілей, в тому числі для мінімального споживання - на федеральному рівні Сполучені Штати не легалізували маріхуану ані для медичних цілей, ані для будь-яких інших цілей, передбачають кримінальну відповідальність. І навіть в перелік ліків, допустимих для вживання, на федеральному рівні - на цю хвилину, не зареєстровано жодного препарату, який базується на канабісі.

Дуже цікава історія, як легалізована, наприклад, маріхуану для медичних цілей в Великій Британії. Так, вона легалізована для медичних цілей. Але, знаєте - препарати, що містять канабіс в Великій Британії, дозволено виписувати винятково обмеженому колу лікарів і тільки спеціальним компаніям, котрі мають відповідну ліцензію і вони дуже під великим контролем. Але пацієнти Великій Британії, які потребують цю речовину, скаржаться на серйозні проблеми, пов'язаними з надзвичайно складною процедурою виписування рецептів та імпорту ліків.

Тобто, в нормальних країнах процес взагалі використання маріхуани ускладнені до такого ступеню, що її, в принципі, майже не використовують - але рахується, що легалізували.


Зверніть увагу на дослідження, яке надруковано в великому медичному журналі, дуже авторитетному у Сполученому Королівстві, називається «The Lancet». Так от, це перше системне, дуже обширне, яке вивчає зв'язок ефективності канабісу з психічним здоров'ям і наркозалежністю.

Так от, ви можете почитати це - зайти в Інтернет і почитати цей журнал і це дослідження.

Цитата: «Загалом, вживання канабісу було пов'язане з підвищеним ризиком психозів та психічних розладів - симптоми варіюються від депресій до тривог. Далі, дослідження також показали, що у людей, які часто вживають маріхуану, у 5 разів частіше діагностують психоз, ніж у тих, хто ніколи не вживав цей наркотик - в 5 разів чистіше!»

Далі говориться про те, що ті, хто вживає маріхуану, в тому числі з медичними цілями, в 30% випадків отримують наркозалежність.


Для того, щоб припинити будь-які маніпуляції на цю тему, треба примусити уряд в межах діючого законодавства своєю постановою негайно додатково до тих медичних препаратів, які сьогодні містяться в постанові уряду Шмигаля, додати препарати з канабісу для лікування важких хворих - щоб негайно внесли всі медикаменти на базі канабісу, які можна законно внести і законно використовувати на нашій території.

Уряд, щоб має негайно виділили бюджетні кошти для того, щоб безкоштовно забезпечити наших військових необхідними медичними препаратами з каннабісу, онкохворих, дітей, які мають тяжкі форми, епілепсії, онкології і так далі.

Якщо Шмигаль цього не зробить, це буде означати, що уряд позбавляє важкохворих пацієнтів медикаментів на маріхуані, які приносять полегшення.

 

Проте, якщо вже влада  так хоче легалізувати наркомафію в Україні, то хай запитає після війни на базі широкого обговорення у народу на референдумі, чи хочуть люди, щоб наркотична маріхуана вирощувалася на всіх сільськогосподарських землях України приватними наркокорпараціями без будь-якого обмеження.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: наркотики,законопроект,легализация наркотиков,наркомафия,Кабінет Міністрів,канабіс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.