Врятувати українських підприємців!

21 червня 2023, 15:49
Власник сторінки
соціальний експерт
7
948
Врятувати українських підприємців!
Законопроєкт N8401 посилює під час війни податковий тягар на український бізнес

Прийнятий в першому читанні законопроєкт N8401 посилює податковий тягар на малий і середній бізнес

Щоб врятувати український бізнес від наслідків можливого ухвалення законопроєкту №8401, команда «Батьківщини» вже підготувала понад тисячу правок до скандального документа, а також розробила план, як можна заблокувати його ухвалення. Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у своєму відеозверненні. 

 «Підприємці ледве виживають. Жодної допомоги від держави їм зараз немає. І в цей час уряд чомусь вирішив скасувати пільгову систему оподаткування, яка мусила працювати до кінця війни, і бажано ще хоча б рік після війни», – обурилася лідерка «Батьківщини».

 Вона констатувала, що попри активний спротив суспільства, владна більшість не припиняє спроб повернути довоєнні норми – податки, перевірки, обмеження, покарання тощо. Для цього Верховна Рада за поданням уряду ухвалила у першому читанні законопроєкт про скасування пільг з оподаткування, які були запроваджені для малого і середнього бізнесу на час війни. 

 «Цей закон нищівний для українського бізнесу та економіки. Він містить руйнівні новели, які стосуються не тільки ФОПів, але і звичайних юридичних підприємств», – додала Юлія Тимошенко. За її словами, під час засідання робочої групи із підготовки законопроєкту №8401 вона намагалася пояснити присутнім депутатам, що зараз немає жодного аргументу, щоб повертати «драконівське» оподаткування і перевірки, однак «слуги народу» не збираються враховувати інтереси українського бізнесу. 

 У своєму відеозверненні Юлія Тимошенко закликала підприємців об’єднатися та звертатися до народних депутатів, обраних на округах, з поясненням, чому не можна ухвалювати цей законопроєкт. А також попросила підписати розміщену на сайті президента електронну петицію, якою пропонується зняти з розгляду законопроєкт, який є «кілером українського підприємництва».
 
 «Вірю в силу українського суспільства. Давайте зробимо все, щоб продовжити роботу українських підприємств і зберегти економіку», – резюмувала Юлія Тимошенко. 


 До речі, Порівняйте дві цифри: 

 Кабінет Міністрів ухвалив рішення виділити 560 мільйонів гривень для виплати допомоги постраждалим від повені внаслідок підриву Каховської ГЕС… 

 580 мільйонів гривень – виплачено у вигляді премій власникам банку Авангард – Костянтину Стеценку та Макару Пасенюку, це від розміщення коштів колишнього Ощадбанку Росії! 

 А Ви кажете в країні війна, треба затягнути паски… кому війна, а кому мати рідна!

https://petition.president.gov.ua/petition/194780?fbclid=IwAR0u6UI7GXZsNjG-a15FcPqhgf7aUf_ySJvJjyxuKKxozE9oGX-TUd_Vxx8
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Юлія Тимошенко,петиція,підприємці,оподаткування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.