Хто не хоче швидкої відбудови країни після війни?

15 травня 2023, 12:57
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
25
Хто не хоче швидкої відбудови країни після війни?

Не видно зусиль в удосконаленні законодавчого механізму належної роботи

Мене запитують, навіщо я під час військового стану критикую владу. Відповідаю, зовсім ні. Я підтримую дії Президента, ключових міністрів, таких як Кулеба, Кубраков, Федоров та декілька інших.

Але я дуже добре знаю, що таке пострадянська країна та який в неї устрій. Тому й стурбований не стільки днем сьогоднішнім, скільки днем завтрашнім.

У попередньому матеріалі я вже писав, що не можу зрозуміти деяких речей. Наприклад, який механізм після війни для відбудови країни буде задіяний. По дивному збігу обставин, наприкінці тижня Кабмін видав документ про прискорену процедуру відбудови країни після війни. Майже все добре. Хтось цим питанням стурбований.

Але все дуже знайомо. Стурбованість процесом зведеться до стурбованості розподілом грошей. А прискорений порядок - це механізм в обхід законодавчо визначених процедур. У підсумку «розпилять» гроші проміж «своїх». Половину вкрадуть. Роботу зроблять погано. Винних не буде. Все затверджуватиме законодавчий орган. Завіса! Про це йшлося в попередньому матеріалі. І це все зробить не Президент, не Шмигаль. Це зробить апарат міністерств та відомств. Бо він зберігає як радянську структуру, так і радянську ідеологію. Із занадто багатьма функціями та механізмами не стільки допомоги, скільки такими що заважають. Та головним принципом: все віддайте сюди, а ми поділимо. Бажано по «справедливості». Серед своїх. Ну як вийде…

Ми відносимо нашу країну до правових держав. Механізмі дій в якої теж повинні бути правовими. Тому в попередньої статті я й був стурбований, що не бачиться зусиль в удосконаленні законодавчого механізму належної роботи. Але ж вона не на роки. На десятиріччя. А робиться не задля людей, а задля апарату.

Та ще й громадськість не буде мати ніякого впливу на процес. Ну потім буде: хотіли як краще, а вийшло, як завжди.

Є законодавчий орган, який вже давно повинен почати роботу по зменшенню зарегульованості бізнесу, особливо малого та середнього. По зменшенню на нього адміністративного тиску. По ліквідації непотрібних регулюючих органів. Про судову систему вже мовчу. Щоб процес відбудови рухався швидко та якісно.

Може хтось в країні цього не хоче? Хто?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.