Я не можу зрозуміти

12 травня 2023, 22:20
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
40
Я не можу зрозуміти

Потрібна законодавча ініціатива вже сьогодні

Я не маю сумнівів, що ця ганебна війна, агресивно, підло розв'язана головним світовим шантажистом, закінчиться нашою перемогою. Для любителів Радянського Союзу хочу нагадати комуністичне визначення «справедливої та несправедливої війни». Навіть так, ця війна для нас цілком справедлива, а отже, ми просто зобов'язані перемогти. А агресор має програти.

Але для мене питання, навіть не те, що в нас буде після війни, а ЯК реалізовуватимуться цілком зрозумілі завдання щодо відновлення країни.

Зрозуміло, що гроші на відновлення (завдяки світовій спільноті) ми отримаємо. Думаю, ВЕЛИЧЕЗНІ. А далі як?

Очевидно, що ці кошти надійдуть до держбюджету. І всі витрати необхідно проводити згідно з нашим законодавством. А це тендери, конкурси. Я НЕ МОЖУ ЗРОЗУМІТИ, як пояснити якійсь західній компанії, яка побажає взяти участь у такому конкурсі та якісно зробити роботу, щодо виконання якої вона має величезний досвід, що переможе в такому конкурсі чи тендері компанія, створена «позавчора» і нікому не відома, але яка обіцяла «золоті гори».

Я НЕ МОЖУ ЗРОЗУМІТИ, як такій компанії, якщо навіть їй пощастить перемогти, пояснити, що за «перемогу» у цьому конкурсі (тендері) треба окремо заплатити комусь 20 або більше відсотків від тендерної суми. І хоча проводить процедуру тендеру якась Prozorro, умови для нього пише міністерство чи відомство.

І все буде згідно з нашим законодавством. Змінити яке може лише законодавчий орган країни. А обирається він так, щоб були в ньому цілі групи лобістів окремих олігархів та олігархічних груп. І не видно наміру змінити таку ситуацію.

Я НЕ МОЖУ ЗРОЗУМІТИ за які гроші будуть наступні вибори до цього органу. Як окремі люди потраплять у партійні списки. Або як простій людині, небагатій та чесній, можна виграти вибори на окрузі. Та й узагалі, якою буде система виборів. Якщо стара, то результати будуть такими ж, як завжди. Половина влипне у скандали. Не кажучи вже про такі неприйнятні речі, як зрада.

Але щоб щось змінити, потрібна законодавча ініціатива вже сьогодні. Тому що, цілком можливо, буде потрібно внесення змін до Конституції. А це роки роботи. Не можна все підганяти під переможне закінчення війни як точки відліку. На нас спонсори не чекатимуть. Подивляться на все і відмовляться допомагати. Скажуть, ви самі спочатку розберіться. Невже це сьогодні нікому не зрозуміло? Ось цього Я НЕ МОЖУ ЗРОЗУМІТИ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.