Н=Н або Чому не варто боятися передачі ВІЛ

10 березня 2023, 17:09
Власник сторінки
Медичний кореспондент menZDRAV.org, кейс-менеджер
0
49
НЕ визначається – НЕ передається

Людина, яка живе з ВІЛ, щодня приймає антиретровірусну терапію (АРТ), має рівень вірусного навантаження, що не визначається, - не може передати вірус партнеру, чий ВІЛ-статус негативний.


Ризик передачі вірусу ВІЛ не має бути джерелом страху та/або стигми. Долучаємось до зміни соціальних переконань людей, чий ВІЛ-статус негативний, та розповідаємо про вірусне навантаження, що «не визначається тривалий час».

Інфекція ВІЛ – хронічний стан, яким можна керувати. Цьому сприяє лікування ВІЛ, мета якого – невизначене вірусне навантаження. Таке лікування рекомендується всім, у кого діагностовано ВІЛ.

Досягнення та підтримка невизначеного вірусного навантаження зберігає здоров’я людини, яка живе з ВІЛ.

Людина, яка живе з ВІЛ і щодня приймає антиретровірусну терапію (АРТ), має рівень вірусного навантаження, що не визначається, не може передати вірус партнеру, чий ВІЛ-статус негативний. 

Саме про це свідчить правило “НЕ визначається – НЕ передається”, що підтверджують наукові дослідження, зокрема HPTN 052 Trial, PARTNER Study, PARTNER 2 Study, Opposites Attract Study, Swiss Statement.

Якщо вірусне навантаження залишається невизначеним протягом принаймні шести місяців після першого результату тесту, який показав, що «вірус невиявлений», вірусне навантаження є таким, що «не визначається тривалий час».

Щоб підтримувати рівень вірусного навантаження, який неможливо визначити, важливо щодня дотримуватись лікування, тобто приймати антиретровірусну терапію (АРТ). 

Щоб перевірити, чи присутній ВІЛ в організмі, замовте та зробіть власноруч швидкий слинний тест на ВІЛ.

Тест на ВІЛ по слині:

  • безпечний – не потребує взяття крові з пальця або вени!
  • швидкий – ви знаєте свій ВІЛ-статус через 15 хвилин!
  • безкоштовний – можна замовити в menZDRAV просто зараз і отримати його в найближчому до вас відділенні “Нової пошти” або у нашому офісі у м. Києві в центрі Подолу!

Щоб замовити тест, заповніть, будь ласка, заявку:

https://forms.gle/7XsMGkbmJUdHJyW9A

Пишіть в особисті повідомлення, і ми розповімо детальніше, як це зробити, або телефонуйте: +38 (099) 085 47 55 Олександр.

Залишайтесь здорові!

ГО menZDRAV-UA

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: здоров'я,ВІЛ/СНІД,test,вірус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.