Портрети Вічного Міста

19 січня 2022, 12:40
Власник сторінки
Медичний кореспондент menZDRAV.org, кейс-менеджер
0
14
Портрети Вічного Міста
Світлина з фото-виставки “Єрусалим – не просто місто”

Єрусалим - не просто Місто. В ньому органічно поєднуються вічність істин і динаміка сьогодення. Місто дає можливість його почути лише тому, хто справді вміє слухати та бачити “музику вулиць.

Храми та паломники, будівлі та їх мешканці, філософія і буденність, – про яке саме Місто йдеться, розумієш одразу, з першої світлини. Це Велике Місто одночасно святе і вічне. І не просто, справді.

“Єрусалим – не просто місто”

У київському Національному музеї Тараса Шевченка у грудні 2021 року побачила світ фото-виставка “Єрусалим – не просто місто”. Таку назву вибрав для неї автор світлин – ізраїльський фотограф Дмитро Брікман.


Де закінчується релігія і починається віра?

Чому з Єрусалимом усе саме так?

Напевно, тому що в ньому органічно поєднуються вічність істин і динаміка сьогодення. Напевно, тому що авторові вдалося, зупинивши миті, прочитати та закарбувати у світлинах послання в очах кожного, кого встиг зафіксувати об’єктив.

І ще, напевно, тому, що місто дає можливість його почути лише тому, хто справді вміє слухати та бачити “музику вулиць.

Починаєш помічати деталі

Вічні питання

Де закінчується релігія і починається віра? Що являє собою мультикультурна спадщина? Найвірніша відповідь – та, яку кожен дасть собі сам. Місія фотохудожника сьогодні – передати думку як є.

Найвірніша відповідь – та, яку кожен дасть собі сам

Коли тривалий час займаєшся улюбленою справою, починаєш помічати деталі, до яких не було діла раніше, – коментує експозицію сам Дмитро Брікман, – з одного боку, в місті, ніби все статично, з іншого – постійно змінюється.

Зберегти побачене

Усвідомити побачене в Єрусалимі спадає на думку кожному, хто хоча б раз відвідав Вічне Місто.

Бажання зберегти враження у будь-який спосіб, та й хоча б на телефон, зазвичай прокидається одразу, з першого погляду. Це як кохання. І справді, повернувшись із Єрусалиму додому, розумієш, що всередині – твій особистий вогник світла, а у Вічному Місті – його особиста частинка твого серця.

Фото zapas-slov.com.ua

Ханука

Відкриття виставки відбулося у п’ятий вечір Хануки – свято світла, дива та перемоги добра над злом. Одним із метафоричних значень слова “світло” була та залишається “знання”. Людина освічена, якщо вони є, і перебуває у темряві, якщо їх немає.

Відкриття виставки відбулося у вечір Хануки. Фото: Instagram

Ханукальні свічки того вечора запалив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський. Захід “Єрусалим – не просто місто” був приурочений до 30-ї річниці дипломатичних відносин між країнами.

Фото zapas-slov.com.ua

За підтримки Посольства Держави Ізраїль в Україні та Міністерства туризму Ізраїлю.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: туризм,виставка,Ханука,Україна,Ізраїль,фотовиставка,Єрусалим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.