Російські солдати отруюють українців

21 грудня 2022, 12:09
Власник сторінки
Народний депутат України
0
46

Не лише війну та смерті несе із собою росія. Її отрута щодня шириться українськими землями. І жити нам із цим ще багато років після Перемоги.

Керівництво рф знову залякує всіх ядерною зброєю. Мовляв, “Якщо війська ЗСУ увійдуть до Криму, то…”. Увійдуть. Обов’язково увійдуть. І повернуть Крим додому. І навряд тут доречно залякувати світ ядерною зброєю. Точних прогнозів, як за певних обставин вчинить нездорова у психічному плані людина, не дасть ніхто. 

Проте. Давайте враховувати, що ядерну зброю під час війни застосовували лише раз - коли бомбардували Хіросіму і Нагасакі. Все інше було звичайним залякуванням. На щастя. 

Минуло 77 років з того моменту, як США скинули на японські міста атомні бомби. Вчені ще й досі не впевнені, що саме це призвело до завершення війни. Так, Японія тоді швидко здалася. Але деякі фахівці стверджують, що вона вже й без того була на межі капітуляції. Кількість загиблих відома лише приблизно, але вважають, що в результаті вибуху загинуло близько 140 тис. з 350 тис. населення Хіросіми, а в Нагасакі загинуло щонайменше 74 тис. людей. 

До речі, вибух на Чорнобильській АЕС “вивільнив” у 100 разів більше радіації, ніж ті атомні бомби, які було скинуто на японські міста…  

А тепер лише уявіть, скільки отруйних речовин скинула на наші землі росія за останні майже 9 років війни. 

Після розпаду СРСР росія стала власницею найбільших у світі запасів хімічної зброї - близько 40 тисяч тонн! І хоча 27 вересня 2017 року вона офіційно повідомила про повне знищення цієї своєї зброї, ми бачимо, що це чергова велика брехня. Лише у грудні цього року було зафіксовано, що на східному фронті військові ворога використовували проти наших солдат заборонені хлорпікринові гранати К-51, які мають сильну подразнювальну дію. І це тільки останній підтверджений та засуджений ЄС факт. А скільки ще їх було на початку повномасштабного вторгнення та протягом останніх восьми років взагалі?

У вересні з Херсонщини надійшло повідомлення, що окупанти скинули контейнери з отруйною речовиною на бойові позиції ЗСУ. Імовірно, це теж були гранати К-51. В березні були дані про подібну хіматаку в Маріуполі. Хімічна зброя застосовувалась по всій Донеччині! Це було раніше і це продовжується дотепер. 

Але давайте зрозуміємо от що ще. Ворог отруює не лише тих, хто воює проти нього на своїй землі (хоча і це є порушенням всіх норм ведення війни)! Росія отруює Україну та її громадян цілком та повністю! Через повітря, грунт та воду. Адже багато великих підприємств потрапило у зону бойових дій та навмисне руйнується окупантами. Ті ж самі, наприклад, “Азовсталь” та ПАТ “Ілліча” в Маріуполі. Або ж згадайте березень цього року, коли російські окупанти знеструмили Чорнобильську АЕС. І це ще ми не торкнулися затоплених шахт… 

Всі вивільнені після руйнації речовини потрапляють у грунт, воду та роблять велику територію небезпечною та непридатною для життя! 

Кожен клаптик нашої землі, де проходить техніка або ступає нога російського окупанта, кожне місце, куди долітає снаряд, одразу ж стає небезпечним. З 24 лютого на великій території України залишається дуже багато снарядів, мін, авіаційних бомб, ракет та іншого “багатства”, яке не вибухнуло після прильотів. На звільнених від окупації територіях знаходять безліч касетних боєприпасів. Вони вкрай небезпечні для цивільного населення, бо складаються з контейнерів, які розкриваються у повітрі та розкидають на великі відстані від кількох десятків до кількох сотень “бомб”. Але касетні боєприпаси, наприклад, можуть одразу не розриватися. І люди, особливо діти, полюбляють принести їх додому… 

Минуло майже 80 років з дня закінчення Другої світової війни, а в нас і досі знаходять цілі “поховання” боєприпасів тих часів. А ця війна ще не скінчилася. І скільки має пройти часу, аби землі, вода та повітря очистилися від неї остаточно, ми можемо лише спробувати спрогнозувати..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.