В Україні з 7 жовтня заборонена музика у громадському транспорті

08 жовтня 2022, 12:54
Власник сторінки
Юриспруденція
0
37
В Україні з 7 жовтня заборонена музика у громадському транспорті

Із 7 жовтня набуває чинності Закон номер 2310-IX, котрий передбачає обмеження відтворювання музики та фільмів у громадському транспорті

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, де опублікований текст закону. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2310-IX#Text) 

Відтепер водіям рейсових автобусів та маршрутних транспортних засобів забороняється вмикати у салоні музику, відтворювати звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. 

Транслювати музику та інші звуки можна через індивідуальні навушники для пасажирів, а назагал в салон — лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів. Водії таксі також можуть умикати музику за згодою тих, кого вони везуть. 

У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики пояснили, що заборона стосується водіїв міського транспорту, а також приміських, міжміських, міжнародних маршрутів. Крім того, водій має право висадити пасажира, який голосно ввімкнув музику.
У комітеті зазначили, що за порушення до водіїв можуть застосувати дисциплінарні заходи, а підприємство не допустити до конкурсів на перевезення. Тож коли водій порушує закон, можна повідомити про це його керівництву та відповідальним за транспорт органам влади чи самоврядування. 

Також цей закон передбачає заборону на публічне відтворювання треків чи кліпів російських співаків. 

Якщо у Вас виникли додаткові питання, ви можете звернутися до системи безоплатної правової допомоги, зателефонувавши за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні), або відвідати сайт - https://www.legalaid.gov.ua/, чи самостійно знайти правову інформацію, що Вас цікавить на сайті правових консультацій - https://wiki.legalaid.gov.ua/. 

Додатково за інформацією про графік та умови роботи сервісних центрів управління Пенсійного фонду, Ви можете, звернувшись за номером - 0800 503 753 

  

Консультував, 

Завідувач сектору «Рахівське бюро правової допомоги» Хустського МЦ з надання БВПД        

Василь Савуляк
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.