Атниукраїнські заяви Румунського професора Ніколае Юга

27 серпня 2022, 11:19
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
35
Атниукраїнські заяви Румунського професора Ніколае Юга

.Атниукраїнські заяви Румунського професора Ніколае Юга

Знайомтеся з прихильником диктатора путіна та тиранії Ніколае Юга чоловік 1953 року народження, мешканець м.Бая-Маре повіту Марамуреш (Румунія), професор філософських наук, письменник та журналіст.

 

Ніколае Юга надав румунськомовному видані «Газета де Марамуреш» Gazeta de Maramures»), тираж №939 від 11-17 вересня 2021 року, де опублікували інформаційну публікацію під назвою: «Становище румунської мови в Австро-Угорщині на початку XX століття,  та в Україні на початку  XXI ст.», в якій наголосив про порушені, на його думку, права та свободи представників всіх національних меншин, які компактно проживають на території України.   

 Ніколае Юга у публікації провів порівняльний аналіз в напрямку дотримання прав національних меншин на використання рідної мови за часів Австро-Угорської імперії та сучасної України, зауваживши, пряма мова: «25 квітня 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон про «посилене використання української мови як державної», закон, який своїми положеннями успішно долає колишні австро-угорські, а пізніше фашистсько-ортодоксальні законодавчі органи в сфері забезпечення «верховенства» державної мови. Ціллю, якою б ілюзорною та небезпечною вона не була, була б примусова українізація понад 30% росіян та російськомовних від усього населення України, близько 15 мільйонів осіб, тоді як півмільйона румунів та 140 тисяч угорців стануть, як кажуть з американським цинізмом, «побічними жертвами» (переклад здійснено з румунської мови).

Також, Ніколае Іюга зауважив, пряма мова: «нормалізація відносин з Росією заборонена в Україні, як державна політика, тому що США витратили близько 5 мільярдів доларів на дестабілізацію України та на постійне і будь-яку ціну проти Росії. Ні для кого не секрет, що Сполучені Штати вже більше десяти років ведуть своєрідну неоголошену психологічну війну проти Росії, війну, яку ведуть кілька підневільних та нерозумних посередників, включаючи Україну. Цю країну спонукали назавжди спровокувати Росію, або оголосивши про свій намір приєднатися до НАТО з російськими територіями на Сході та з Кримом у цілому, або шляхом нападу на православну митрополію, підпорядковану Московському патріархату, а останнім часом - і на Україну спровокувати Росію, заборонивши використання російської мови 15 мільйонами росіян і російськомовних в країні на нинішній, сумнівній і спірній території країни, ставши таким чином жертвою всіх інших національних меншин».

Ніколае Юга акцентує увагу на тому, пряма мова: «за недотримання норм Закону України «Про освіту» передбачені суворі санкції, починаючи від великих штрафів і закінчуючи позбавленням волі. Усі мешканці зобов’язані розмовляти українською, а для застосування закону та виявлення порушень та злочинів закон передбачає створення «Наглядової комісії», тобто свого роду мовної поліції, орвельського Міністерства правди, яке - треба визнати - це перевершило уяву навіть найхимерніших і найгрізніших диктаторів світу. За можливі кроки, спрямовані на надання статусу регіональної мови будь-якій мові, окрім української, може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. На думку автора, пряма мова: «такі речі відбуваються у країні, де, повторюємо, більше третини всього населення складають національні меншини. Що стосується вчителів усіх рівнів, то їм потрібно буде отримати сертифікат про знання української мови, що дасть їм право продовжувати викладання. Ми маємо всі підстави припустити, що ця експертиза буде повністю суб’єктивною і стане приводом для людей, які не бажані в системі, бути вигнаними, очевидно, юридично, з окультного впливу політичної поліції».

На завершення Ніколае Іюга зробив наступний висновок, пряма мова: «для порівняння, сьогоднішня примітивна та жорстока українська адміністрація просто одного разу раптово забороняє використання рідної мови скрізь, у школі, культурі, службах, засобах масової інформації та громадськості, під загрозою суворих покарань, накладаючи на дисципліну голоду, вже існуюча друга форма примусу, яку ми могли б назвати дисципліною побиття. Безперечно, те, що відбувається сьогодні в Україні, можна охарактеризувати як мовний геноцид. Відповідно до поняття геноциду, визначеного у Конвенції ООН 1948 р. У II столітті, це включає не тільки фізичне вбивство членів групи, але й інші дії, такі як серйозна шкода фізичній або психічній цілісності членів групи або навмисне піддавання членів групи життєвим умовам, що призводять до повне або часткове знищення групи відповідно. Ми маємо тут геноцид, законодавчо закріплений та вчинений державою, серйозно порушуючи психічну цілісність великих етнічних груп, геноцид, в якому сама держава передбачає покарання для тих, хто відмовляється його реалізувати».

Опублікована публікації отримала значний суспільний резонанс (в першу чергу з боку мешканців населених пунктів з компактним проживанням румунською громади регіону), які негативно її сприйняли та засудили автора у викладенні неправдивої інформації по відношенні до утисків представників румунської громади з боку органів влади України, що у свою чергу може призвести до негативних наслідків та дестабілізації ситуації на етнічному ґрунті.

У ході кореспондентського розслідування вказана інформація підтверджується оприлюдненою, 03 січня 2022 року, на шпальтах регіонального Інтернет видання «Zakarpattya.net» публікації під назвою: «Русская премія» для Закарпаття: пахне війною і кров’ю та все одно беруть». Згідно проведеного аналізу, у змісті публікації наголошується на тому, що наприкінці 2021 року на території м.Прага (Чеська Республіка) було оголошено призерів т.зв. «Русской премии», згідно якої серед інших переможцем став громадянин Румунії Ніколае Іюга.

 

Нам відомо, що Ніколае Юга отримав російську премію за видавництво російськомовної книги під назвою «Марамуреш и Подкарпатская Русь», у якій наголошує про існування автономної республіки (нинішня територія Закарпатської області), яка раніше знаходилася під контролем Чехословацької Республіки.

Все буде Україна, колаборантам тут не місце.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.