Найблищим часом росію розірве від війн на декілька фронтів.

11 серпня 2022, 16:10
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
24
Найблищим часом росію розірве від війн на декілька фронтів.

.

Не ведись на провокації

Асоціація єврейських організацій та громад заперечує зростання рівня антисемітизму в Україні.

Лідери єврейської громади в Україні виступили з рішучими заявами на підтримку київського уряду в конфлікті з Росією, відкинувши звинувачення Москви в тому, що Україна стала лігвом антисемітизму. Ще відколи в лютому від влади усунули колишнього президента Віктора Януковича, російські ЗМІ та офіційні особи зображують Україну як лігво праворадикального екстремізму, в тому числі антисемітизму.

Путінська пропаганда постійно намагається спаплюжити імідж України у світі. Кремль всіляко домагається того, аби Захід відвернувся від неї. Тоді Росія отримала би змогу спокійно розібратися з Україною, не боячись санкцій чи інших негативних для економіки Росії наслідків.

Кремлівський пропагандистський апарат заточений на те, аби постійно вкидати в інформаційний простір все нові фейки й варіанти тлумачення розвитку подій. На вигадування все нових конспіративних версій та теорій змов. Так легше заплутати аудиторію, довести ситуацію до абсурду, а далі просторікувати, що правд багато, то чом би не дивитись на світ крізь оптику саме путінської «правди»?

Поміж сотень інших міфів та фейків, котрі стосуються України, варто виокремити п’ять ключових тем-послань, які намагаються розігнати російські медіа в світовому інформаційному просторі.

Росія вже не перший рік намагається довести світові, що Україна – держава, котра не відбулася. Мовляв, її поява на карті світу – геополітичне непорозуміння, пов’язане із розпадом СРСР. Ця теза активно розганялася під час Майдану. Вона також стала одним із виправдань Кремля, чому було здійснено анексію Криму.

Російська пропаганда постійно намагається зобразити Україну як державу, котру поглинули корупція, хаос та беззаконня. Вітчизняна влада нездатна нічого контролювати, вона ненадійний партнер. Тому їй не можна довіряти, з нею не варто мати справи, й взагалі – слід віддати Україну Росії «на перевиховання», як острівцю «безпеки та стабільності» в регіоні.

Президент Володимир Путін публічно відреагував на повалення пана Януковича: "Ми бачимо розгул неонацистів, націоналістів, антисемітів, який зараз триває в деяких частинках України, в тому числі в Києві".

 

Асоціація єврейських організацій і громад України (Ваад) відповіла на це відкритим листом, у якому сказано, що твердження Володимира Путіна про зростання антисемітизму в їхній країні "не відповідають дійсності".

Радники пана Путіна, "мабуть, переплутали Україну з Росією, де єврейські організації фіксують зростання антисемітизму за останній рік", сказано в листі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.