Набув чинності закон про друк усієї преси українською мовою

22 лютого 2022, 09:03
Власник сторінки
Юриспруденція
0
29
Набув чинності закон про друк усієї преси українською мовою

Відбулись зміни у законодавстві

    Із 16 січня, в Україні набула чинності норма закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», згідно з якою всі загальнодержавні й регіональні газети й журнали повинні виходити українською мовою.

Вони можуть видаватися іншими мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видаються державною мовою. У законі сказано, що всі мовні версії мають видаватися під однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їхні випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів і видаватися в один день.

Розповсюдження друкованих ЗМІ, виданих іноземними мовами, за передплатою допускається за умови забезпечення їх засновниками можливості передплати в Україні аналогічного видання державною мовою.

Закон передбачає, що у місцях розповсюдження друкованої преси кількість назв таких видань державною мовою повинна становити щонайменше 50%. Також, згідно з законом, у торгових точках, де можна купити друковане видання іншою мовою, повинна бути можливість купити аналогічне видання українською мовою.

Порушникам загрожують штрафи від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (. (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні), або відвідати наш сайт - legalaid.gov.ua, чи самостійно знайти правову інформацію, що Вас цікавить на сайті правових консультацій - Wikilegalaid. 

 

Консультував,

Завідувач сектору «Рахівське бюро правової допомоги» Хустського МЦ з надання БВПД          

Василь Савуляк 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.