Росія причетна до катувальні бойовиків “Ізоляція” на Донбасі

15 листопада 2021, 15:49
Власник сторінки
Менеджер
0
489
Росія причетна до катувальні бойовиків “Ізоляція” на Донбасі

“Ізоляція” – це незаконна в’язниця, створена російською окупаційною владою.

“Ізоляція” – це незаконна в’язниця, створена російською окупаційною владою на території однойменного культурного центру в Донецьку після захоплення міста в 2014 році.

За даними офісу генпрокурора України, у в’язниці в різний час утримували близько 3,5 тис.осіб, з яких 1,6 тис. – це цивільні особи. В “Ізоляції” ув’язнених катують і піддають сексуальному насильству.

Розслідувачі видання Bellingcat знайшли слід ФСБ Росії в організації незаконної в’язниці “Ізоляція”, де утримують у нелюдських умовах, зокрема, українських бранців.

Про це в ефірі Свобода Савіка Шустера повідомив журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

Він пояснив, що діяльністю “Ізоляції” зацікавилися після знайомства з колишнім полоненим, українським журналістом Станіславом Асєєвим.

За його словами, до цього знайомства Bellingcat вдалося встановити російське громадянство трьох катів – “інспекторів” чи “наглядачів”: “Росія видала громадянство саме тим людям, які там займалися катуваннями”.

Курували катами саме російські спецслужби.

“Це реально структура ФСБ, всі куратори ФСБ, які там були, намагалися себе захистити через вигадані особи і прізвиська, але ми змогли все ж таки за рік знайти саме справжніх кураторів. І зараз закінчуємо розслідування разом з нашими колегами з російського Insider і Радіо Свободою. Ми опублікуємо невдовзі і назвемо імена цих кураторів”, – сказав Грозєв.

Журналіст каже, що видання поки з’ясовує, яким чином начальник “Ізоляції” Куліковський опинився в Україні після того, як їздив з ОРДЛО в Росію, і два роки уникав правосуддя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.