Вакцинація єдиний спосіб боротьби з пандемією

09 вересня 2021, 10:38
Власник сторінки
0
36
Вакцинація єдиний спосіб боротьби з пандемією

У ВООЗ заявили, що COVID-19 неможливо ліквідувати, та назвали найнебезпечніший штамм.

         У Всесвітній організації охорони здоров'я сказали, що навряд чи вдасться остаточно перемогти коронавірус (COVID-19). Найнебезпечнішим штамом вірусу є Дельта. Про це розповів виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Раян, повідомляє CNBC. Він вказав, що вірус продовжує мутувати в країнах, де населення не вакцинували. У ВООЗ додали, що в світі захворюваність вийшла на плато на рівні 4,5 млн офіційно зареєстрованих нових випадків інфікування на тиждень.  "Люди говорили, що ми збираємося ліквідувати або викорінити вірус. Ні, це дуже малоймовірно. Я думаю, що цей вірус залишиться з нами і він буде розвиватися, як віруси пандемії грипу, розвиватиметься, щоб стати одним з інших вірусів, що вражають нас", – додав Раян.

         Глава групи ВООЗ щодо боротьби з COVID-19 Марія ван Керкхове підкреслила, що Дельта-штам найбільш небезпечний через свою підвищену трансмісивність.

         "Ми очікуємо побачити більше варіантів, таких як Дельта. Не кожен варіант означає, що небо ось-ось впаде. Кожен штам потрібно розглядати на предмет його характеристик із позиції його здатності викликати більш серйозні захворювання, його здатності до передачі та можливості уникнути вакцинації", – пояснив експерт.

         Імунолог про види вакцин проти COVID-19: Потрібно робити щеплення будь-якою, інакше в очікуванні уявного Pfizer "делюкс едішн" точно захворієте

Усі вакцини, які використовуються в Україні, тією чи іншою мірою захищають від коронавірусу. Якщо мета - збереження здоров'я і життя, то потрібно щепитися будь-якою вакциною, яка є в наявності.

         Про це заявив лікар-імунолог Борис Донський:  "Найпростіша відповідь: варто вакцинуватися тією [вакциною], яка зараз вже у вас є. Оскільки поки ви будете чекати якоїсь уявної Pfizer "делюкс едішн", ви захворієте.", - сказав він.

         Втім незважаючи на доводи вчених щодо необхідності вакцинації як в світі так і в Україні ще залишається значна доля тих хто заперечує наявність вірусу. Тішить одне, що з кожним днем їх стає все менше і менше. Цікавими є

         Країна, яка заперечувала коронавірус, отримає гроші на боротьбу з ним. Колишній президент Танзанії заперечував існування пандемії, але його наступник активізує програму вакцинації.

         Танзанія отримає $567 млн від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Планується, що отримані гроші африканська країна витратить на вакцинацію населення, а також збільшення витрат на охорону здоров'я та соціальні потреби – все це дозволить пом'якшити наслідки епідемії коронавірусу. Колишній президент Танзанії заперечував існування Covid-19, проте після його смерті влада почала кампанію з масової вакцинації і боротьбу з пандемією, повідомляє Al Jazeera.  Перед отриманням грошей від МВФ Танзанія зобов'язалася відновити публікацію статистики щодо коронавірусу в країні, щоб своєчасно вживати необхідних заходів. За останніми опублікованими даними, в липні було зареєстровано 858 хворих і 29 померлих.

         Раніше публікація була припинена через заяви колишнього президента Джона Магуфулі. Він наполягав, що в його країні інфікованих немає, а коронавірус – це диявол, для перемоги над яким треба три дні молитися, а не носити маски.  Тим часом в Африці, за повідомленнями ВООЗ, вже почалася четверта хвиля коронавірусу. Велика частина госпіталізованих - це люди, які відмовилися від вакцинації. У липні глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус повідомив, що за чотири тижні смертність на континенті підскочила на 80 відсотків.
         Не менш цікавою є ситуації в Росії, яка активно пропагує використання власно розробленої вакцини «Супутник V», що не знаходить визнання в цивілізованому світі. Російський пропагандист Кисельов, який є одним із рупорів Кремля, та майже не щодня прославляє досягнення Росії в боротьбі з пандемією,  захворів на коронавірус і потрапив до лікарні.  Ступінь ураження його легень приблизно 25-50% і його стан ускладнюється. Повідомляється, що хвороба почалася з сухого кашлю, підвищеної температури (до 38 градусів) і нестачі повітря. Кисельов видавав напрацьовані пропагандистські  меседжі до тих пір, поки не розвинулася двостороння пневмонія, а ПЛР-тест не показав позитивний результат. Відтак пропагандистська машина замислилась над тим як виправдати інфікування головного пропагандиста в державі. Отож, невдовзі з екранів потече чергова порція брехні, яку так гарно споживає російське суспільство.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Коронавирус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.