Новий штам - нові виклики для держави

26 серпня 2021, 16:26
Власник сторінки
0
32

Новий штам - нові виклики для держави

Ні в кого вже не викликає сумнівів, що невдовзі Україну може захлиснути нова хвиля пандемії. І виною цьому є новий штам коронавірусу "Дельта", який почав свої смертельні кроки в Україні. Що відомо про цей шмтам -  більш заразний і має відмінні від інших варіантів симптоми, збільшує концентрацію вірусу у крові в тисячу разів. Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом "Дельта" набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж у значно легшій формі. Ключова фраза « повністю вакциновані» вказує на те, що людство ще не винайшло більш ефективного способу подолати цю жахливу хворобу як вакцинація.

         На тлі розповсюдження штаму коронавірусу Дельта світ може поступитися здобутками в боротьбі з хворобою, проте, за твердженням ВООЗ, ковід-вакцини є ефективними.

         Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив, що кількість заражень COVID-19 за останні чотири тижні зросла на 80%. За той же період смертність в Африці, де вакциновано лише 1,5% населення, зросла на 80%.

За даними ВООЗ, штам Дельта був виявлений у 132 країнах і став домінуючим у світі. Усі вакцини, які зараз схвалені ВООЗ, забезпечують значний захист від важких наслідків та госпіталізації щодо всіх варіантів, включаючи штам Дельта.

         В  Україні ж вакцинальна кампанія набуває прискорених темпів, адже все більше людей переконуються, що вакцинаціє є найкращим способом подолання світової пандемії.

Загалом від початку вакцинальної кампанії щеплено понад 5 мільйонів громадян, повністю щеплені – понад 3 мільйони. Загалом проведено понад 7,8 мільйона щеплень.

         У МОЗ дали свій прогноз по захворюваності корона вірусом.

         Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що динаміка зростання нових випадків COVID-19 в Україні і країнах Євросоюзу відрізняється. Він додав, що попри нові штами, зростання кількості захворювань прогнозується у зимовий період. «В Україні ми бачимо поступове зростання, і він відображає ту динаміку, яка була у нас в 2020 році. Тому, якщо дивитися цю динаміку, незважаючи на те, що це і інші штами, ми можемо говорити про щось більше зростанні кількості випадків саме в зимовий період», — пояснив міністр. За словами очільника МОЗ, систему охорони здоров’я України готують до швидкого реагування на можливий сплеск COVID-19. Зокрема, лікарні першої хвилі забезпечено централізовано киснем.

 

         Тим часом у Росії, яка використовує невизнану світом вакцину власного виробництва «Спунтик V» третій день поспіль рекордна смертність

Третю добу поспіль у РФ фіксують рекорди за кількістю жертв Covid-19, найбільше смертей серед заражених – у Москві. Лише протягом минулої доби в Росії від коронавірусу померли 819 людей. Напередодні у Росії добовий приріст жертв коронавірусу становив 815, а за день до цього – 808. Найбільше хворих померли у російській столиці. Також за минулу добу в РФ було виявлено 22144 нових випадки Covid. Протягом останніх 6 тижнів щоденна кількість нових випадків Covid-19 у РФ не опускається нижче показника в 20 тисяч. У Росії нині стрімко поширюється більш заразний за попередні варіант коронавірусу "Дельта". Незважаючи на це у Москві скасували низку карантинних обмежень, запроваджених раніше для стримування вірусу. Влада послаблює карантин на тлі прийдешніх парламентських виборів у РФ, які мають відбутися через п'ять тижнів.

         Водночас у РФ дуже повільно просувається кампанія з вакцинації населення проти коронавірусу. Іноземні вакцини не допускаються для використання на території країни, а до вітчизняних препаратів у росіян високий рівень недовіри.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: коронавірус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.