«Бог осміяним не буде»

18 серпня 2021, 14:40
Власник сторінки
Журналіст
0
103
 «Бог осміяним не буде»

Святині перетворюють на політичний інструмент

Споконвіку церква вела за собою людей, навчала та оберігала власних прихожан. Проте, на сьогоднішній день, замість стати духовним лідером, святині перетворюють на політичний інструмент.

Так, наприклад, дуже сумно дивитися на те, як представниками Російської Православної Церкви в Україні (т.зв. УПЦ МП) зомбуються власні прихожани. Зокрема, на сайтах та в храмах УПЦ МП активно поширюються наративи проти приїзду патріарха Варфоломія. Про те, що «поливати брудом» поважну людину, Вселенського патріарха, не зовсім «по церковному» писати не буду.

До того ж у більшої частини населення України вигуки типу «Варфоломей, мы тебя не звали» викликають сміх. Звісно не звали, Вселенський патріарх приїздить на запрошення Президента України та Київського митрополита Епіфанія.

Проте сум викликає інше. Подібні інформаційні кампанії УПЦ МП в черговий раз довели остаточне перетворення інституції, яка повинна захищати та навчати власних прихожан на інструмент політичного впливу. І дуже шкода, що частина вірян УПЦ МП до цих пір цього не бачать.

Хоча як можна не розуміти, що церква, яка за 8 років війни жодного разу не назвала російські війська окупантами вже давно стала інструментом маніпуляції, а не захисту простого народу.

Проте Бог обдуреним не буде, й в кінці кінців кожному воздасться по заслугах його…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,маніпуляції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.