Як РПЦ прихожан УПЦ (МП) використовувала

14 серпня 2021, 11:44
Власник сторінки
Журналіст
0
87
Як РПЦ прихожан УПЦ (МП) використовувала

До думок про візит Вселенського патріарха

На 30-ту річницю Незалежності України очікується візит Вселенського патріарха Варфоломія. У першу чергу вказана новина була позитивно сприйнята керівництвом ПЦУ та більшістю українців. (Нагадаємо, що за соціальним дослідженнями Центру Разумкова, яке проводилося в 2020 році,  більшість громадян України відносять себе до ПЦУ (34%), для прикладу прихожан УПЦ(МП) нараховувалося втричі менше 13,8%).

Проте з нетерпінням очікують візиту патріарха Варфоломія й представники УПЦ (МП). Так, місцевий керівник Московського патріархату, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим очевидно радіє майбутньому приїзду. Чому? Звісно, справа в фінансовій складовій.

Зокрема, в той час як представники РПЦ тривожно виділяють кошти на організацію мітингів, спрямованих проти приїзду Вселенського патріарха в Україну, Никодим як казав класик: «делает денги».

Для прикладу, за свідченнями «Духовного фронту», на «молитовне стояння», яке відбулося цього року із Житомирської області було відправлено більше 30 автобусів, вартість оренди яких становила близько 200 тис. грн. Проте, в звітах, які подала Житомирська єпархія УПЦ, сума зазначених затрат виросла в декілька разів і становила близько мільйона. За схожою схемою відбувалося присвоєння коштів під час організації «Великої хресної ходьби».

Попри відносно позитивний фон вказаних фактів «грабунку ворогів України», залишається незмінним одне: фінансування та організація провокативних акцій довела співпрацю РПЦ з російським ФСБ. Тому гостро постає проблема можливості майбутньої провокації, особливо зараз, коли спроби прибічників «руського міра» заблокувати приїзд Вселенського патріарха до України провалилися.

Наостанок залишається лише поспівчувати вірянам УПЦ (МП). Адже місцеві керівники використовують їх для особистого заробітку, а сусідні бачать в них лише засіб в інформаційній війні проти України, не дивно, що московський патріархат втрачає власних прихожан.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,маніпуляції,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.