Думки про приїзд Вселенського патріарха Варфоломія

10 серпня 2021, 12:58
Власник сторінки
Журналіст
0
84
Думки про приїзд Вселенського патріарха Варфоломія

У зв’язку з візитом патріарха до України, викликають занепокоєння можливі провокативні дії збоку структур УПЦ.

На початку 2020 року російськими ЗМІ активно висвітлювалися протести «українських вірян» проти Варфоломія. Щоправда бажаного результату це не принесло, так як зазначені «віряни» не спромоглися дати відповідь журналістам проти кого ж вони протестують, але про це російські мас-медіа чомусь змовчали. В українських ЗМІ із замовного мітингу лише декілька днів посміялися.

Проте, в РПЦ  про провал не забули, про що свідчить вказівка для УПЦ(М) посилили кампанії, спрямовані на маніпулювання свідомістю власних вірян. Зазначена діяльність підтвердилася фактами «молитовного стояння» та «Великої хресної ходьби», які могли бути репетицією майбутнього протесту.

Крім того, не виключено, що умовним «Новинським» буде проплочено ще один замовний мітинг, після якого УПЦ навіть зможе заявити про свою «непричетність».

Вищевикладене й зумовлює переживання щодо візиту Вселенського патріарха Варфоломія. Адже якщо мислити глобально, будь-які провокації будуть нести шкоду Україні на міжнародній арені.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,мітинг,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.