Чи повторяться минулорічні провокації євреїв в Україні на свято «Рош-Ха-Шан»?

09 серпня 2021, 15:15
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
131
Чи повторяться минулорічні провокації євреїв в Україні  на свято «Рош-Ха-Шан»?

Як пройде цьогорічне свято «Рош-Ха-Шан»?

«Єврейська мудрість говорить, що необхідно дотримуватися законів тієї країни, в якій перебувають єврей. Враховуючи нинішню ситуацію, коли паломництво істотно обмежене, ті, хто зміг потрапити в Умань, тим більше повинні поводитися адекватно».

За попередньою інформацією уряд Ізраїлю не відкриватиме кордони через ризик ввезення нового штаму коронавірусу. Крім того, було вже заявлено, що також розглянуть й обмеження подорожей ізраїльтян в низку країн світу. Є ймовірність, що серед цих країн опиниться й Україна.

Генеральний директор міністерства охорони здоров'я висловив припущення, що найближчим часом кількість хворих знову збільшиться. 

Тому додатково уряд розглядає заходи щодо обмежень поїздок за кордон. Вони розробляють розширений список заборонених для відвідування країн та планують зменшити кількість авіарейсів.

Судячи з того, що уряд Ізраїлю взявся за локалізацію проблеми – нового штаму вірусу, що поступово виходить з-під контролю. Ймовірно, що й цього року, ситуація обернеться не у бік паломників. 

Що стосується української сторони, то поки офіційних заяв не було.

Тож, чи відвідають паломники Умань цьогоріч – питання залишається відкритим. 

В минулому році попри заборону на в'їзд для іноземців, паломники намагалися будь-яким способом потрапити в Україну. Через це на кордонах України вишукувався ряд обурених паломників, яких не пустили до країни.

Крім цього, ОЄОУ звернулася до Фонду імені Рабі Нахмана, який офіційно представляє інтереси брацлавських хасидів в Україні:

Нагадаємо, що в 2020 році молоді брацлавські хасиди влаштували безлад і намагалися зламати огорожі, встановлені з метою дотримання протиепідемічних заходів.

«ОЄОУ засуджує діяльність молодих хасидіві публічно звертається до Фонду імені Рабі Нахмана, який офіційно представляє інтереси брацлавських хасидів в Україні, з проханням надати інформацію про те, яких було вжито заходів щодо паломників-хасидів, які були учасниками інциденту».


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.