РІЗНІ МОВИ – РІЗНІ НАРОДИ

22 липня 2021, 15:33
Власник сторінки
Копирайтер, независимый журналист
0
21
РІЗНІ МОВИ – РІЗНІ НАРОДИ

Щодо єдиної мови у західних, і у східних руських землях. Ніякої єдиної мови не було, була мова церковна, старослов’янська, щось на зразок латині для Західної Європи.

Але ця книжна мова була недоступною для вивчення неграмотними племенами та народностями Московії. Це була мова обмеженого кола служителів церкви і частини еліти. Почитайте записи В. Даля про мови Московії. Ось чому, коли до Хмельницького прибули посли з Москви, то для порозуміння переговори велись через тлумачів (перекладачів).

Пускаючись в історичні глибини, дивно, але чомусь російський президент нічого не говорить про Галицько-Волинське князівство (Королівство Руське), як правонаступника зруйнованого монголо-татарами Києва. А не говорить тому, що йому це невигідно. Адже Київська Русь, після спалення Києва, розвивалась не на захоплений монголо-татарами схід, а на так ненависний Москві захід. Північно-східні землі Давньої Київської Русі попали під владу монголо-татар. У результаті чого майже вся московська правляча еліта, з часом, стала вихідцями колишніх монголо-татарських родів. Це ще раз доводить, що русини-українці не можуть бути братами і одним народом із неслов’янськими народностями Московії.

Президент Росії, у звичному для нього маніпулятивному дусі, приписує Московії/Росії колись самостійні республіки Псков і Новгород, які були силою захоплені московськими князями, а корінні жителі були практично всі піддалися жорстокому знищенню. При чому він забуває, або не знає, що московіти їдучи до Києва писали, що їдуть на Русь. Тобто, для них, Московія і Русь – це два різних державних утворення і тоді ніхто народи Русі і Московії не вважав «одним народом».

Росіяни – це багатонаціональний народ, що складається з великих і малих націй та народностей Росії, у своїй більшості, не слов’янського походження, кожен з яких має свою неповторну мову та культуру, свою історію. Тоді чому та на якій підставі, президент Росії дозволяє собі, всупереч реальним фактам, які знаходяться відкрито на поверхні, називати росіян і українців «одним народом»?!

Відповідь проста! Президент Росії прагне відродити, за рахунок українців, російську імперію, але, при цьому він забуває, що час імперій вже пройшов. Українці вже ніколи не погодяться бути чиїмись «молодшими братами», хоча у  відношенні до росіян вони історично старші.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Росія,українська мова,Історія України,Московія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.